Donacije i zahvalnice za Dubrovačku trpezu 2018.

Gradonačelnik Mato Franković uručio je sudionicima Dubrovačke trpeze 2018. zahvalnicu za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj gastronomskoj manifestaciji. Također su predane i donacije Udruzi za osobe s intelektualnim poteškoćama Rina Mašera i Udruzi za Down sindrom Dubrovnik u iznosu od po 38.667 kuna.

 

"Želim vam svima zahvaliti na sudjelovanju u ovako važnom događaju za Grad Dubrovnik koji ima humanitarnu notu. Važno je da svi ugostitelji i hotelijeri sudjeluju u ovom projektu, a na taj način se prezentira sveukupna gastronomska ponuda grada i županije," istaknuo je gradonačelnik Franković.

Ovom se prigodom obratio hotelijerima i restoraterima poručujući kako gradska uprava želi biti partner te kako je suradnja ključna za postizanje dobrih rezultata.
''Mi kao gradska uprava ne možemo ništa raditi bez vas, ključnih sudionika u turizmu. Ali, ne može se ništa napraviti preko noći. Recimo, počeli smo čistiti Stradun, ušle su kamere dole, našli smo 40 tona nove, svježe masti! Moramo zajednički rješavati taj problem, a imamo jako malo vremena. Moramo raditi sve do početka Zimskog festivala, pa tek nastavljamo iza Svetoga Vlaha, pa do Uskrsa. Tada moramo obustaviti sve radnje zbog nadolazeće sezone. To vam kaže da će nam za rješavanje ovog problema trebati nekoliko godina. Tražimo rješenja koja će biti brža i kvalitetnija, kao što je ugradnja mastolovaca jer na taj način brinemo o budućnosti", rekao je ovom prilikom dubrovački gradonačelnik.

Dubrovačku trpezu, u sklopu Good Food festivala, organizirali su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Županija Dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik. Sav prihod tradicionalne Dubrovačke trpeze namijenjen je humanitarnim udrugama.

lijevo
desno