Dodijeljene nagrade Festivala turizma u Dubrovniku

Ovogodišnji laureati Festivala turizma i strategije, koji se od 7. do 10. studenog održava u organizaciji Grada Dubrovnika, su Luka Split za najbolji turistički video, Grad i Lučka uprava Rijeka za najbolju brošuru Turističke zajednice te turistička agencija Adriatic DMC za ukupnu promo kampanju. Nagrade im je uručio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Tim je povodom upriličena i večera za uzvanike, sudionike konferencije ''Kružna putovanja i gradovi – prilike i izazovi'', koje je na aktualnu temu cruise turizma okupila brojne stručnjake s ovog područja.

Konferencija se nastavlja prezentacijom istraživanja Instituta za turizam na temu ''Stavovi i potrošnja posjetitelja s međunarodnih brodskih kružnih putovanja u Dubrovniku 2018.'', predstavljanjem najboljih primjera iz prakse luka u Barceloni, Brugesu, Dubrovniku, Kotoru i Vukovaru te predavanjem o povijesti cruise turizma u Dubrovniku.

Zadnjeg dana festivala, u subotu 10. studenog, organiziran je program za građane uz Dan otvorenih vrata Luke Dubrovnik, u vremenu od  10:00 do 13:30 sati. U sklopu programa nastupaju: Klapa Subrenum, Limena glazba Komolac, KUD sv. Juraj i Dubrovački trombunjeri. Brod Karaka bit će otvoren za posjete, a održat će se i dvije regate – jedriličarska s početkom u 10 sati i veslačka s početkom u 11 sati. U 11 sati bit će i izvlačenje za nagradnu igru MSC Krstarenja.

lijevo
desno