Dobrovoljni darivatelji krvi na prijmu kod gradonačelnika

Višestruke dobrovoljne darivatelje krvi i dobitnike priznanja, koje im je povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi dodijelilo Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, primio je danas gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.
 

Gradonačelnik Franković još jednom je uputio čestitke, ali i zahvalu svim dobrovoljnim darivateljima krvi ističući kako oni svojim plemenitim i nesebičnim činom daju sebe kako bi pomogli drugima.

Osim projekta dobrovoljnog darivanja krvi, gradonačelnik Franković osvrnuo se i na druge projekte koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnika ističući kako su ti projekti neizmjerno važni za Grad, a posebno projekti u kojima sudjeluju mladi.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako GDCK smatra važnim partnerom Grada Dubrovnika, posebno u segmentu pomoći i sigurnosti stanovnika i posjetitelja te kako će Grad nastaviti financijski pomagati rad i djelovanje GDCK-a.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa dr. Vicko Mihaljević zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na prijmu kao i na dosadašnjoj pomoći ističući kako mu je drago da je Grad Dubrovnik prepoznao rad svih članova GDCK-a, ali i veliko srce dobrovoljnih darivatelja krvi.

Prijmu dobrovoljnih darivatelja krvi nazočila je i doktorica Vesna Polanda Lasica, specijalist transfuziolog, voditeljica odjela Transfuzijska medicina Opće bolnice Dubrovnik koja se osvrnula na važnost i ulogu dobrovoljnih darivatelja krvi za cjelokupno društvo.

"Dobrovoljni darivatelji krvi jako puno znače za bolnicu, grad i za državu. U darivateljima krvi uvijek prepoznajem čovjeka velike duše, velikog srca jer ta crvena tekućina uistinu predstavlja život", kazala je doktorica Polanda Lasica prisjetivši se uvjeta rada bolnice tijekom Domovinskog rata kao i važnosti i uloge tadašnjih dobrovoljnih darivatelja krvi.

Dobrovoljni darivatelji krvi koji su nazočili prijmu su: Slaven Kapetanović, Franko Bačić, Damir Dabelić, Silvio Bulić, Dasen Jasprica, Krešimir Marković i Marija Pavlović.

lijevo
desno