Dobrodošlica za goste iz Erasmus + programa

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnik Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić uputili su riječi dobrodošlice predstavnicima tri škole koje su s dubrovačkom Osnovnom školom Lapad uključene u program Erasmus +.

 

Riječ je o školama iz Engleske, Italije i Španjolske za koje je upriličena dobrodošlica 19. travnja u OŠ Lapad. U ovom uzvratnom posjetu škole prijatelji imat će priliku vidjeti na koji se način radi u našim školama i kako funkcionira naš odgojno-obrazovni sustav. Učenici i nastavnici lapadske škole već su boravili u višednevnoj posjeti ovim europskim školama te su se kroz susrete s njihovim učiteljima i učenicima upoznali s novim metodama podučavanja, ali i s kulturom življenja u njihovim zemljama.

Ovom su prigodom učenici OŠ Lapad priredili priredbu dobrodošlice, u sklopu koje su pokazali i dijelove naše baštine i kulturnog bogatstva.

Suradnja kroz ovaj EU projekt dobra je prilika za razmjenu iskustava, učenje kroz primjere dobre prakse, usvajanje novih vještina i kompetencija, ali i učenje o načinu života te kulturnoj i povijesnoj baštini europskih zemalja.

lijevo
desno