Dobrodošlica Europskoj konferenciji o cestama

Gradonačelnik

Europska konferencija o cestama „Koridori za zajednički napredak i održivu mobilnost“ održava se od 22. do 24. listopada u Dubrovniku. Otvorio ju je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a sudionike pozdravio i zaželio im dobrodošlicu dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Konferenciju su organizirale Hrvatske ceste, Hrvatsko društvo za ceste - Via Vita, Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu, Međunarodna cestovna organizacija (International Road Federation) i Europsko cestovno udruženje (European Union Road Federation).

''U autocestovnom sektoru preostaje nam još završiti izgradnju dionica autoceste na istoku zemlje prema granici s Mađarskom, dio Vc koridora koji će Luku Ploče preko BiH spojiti s Mađarskom. Ostaje nam jednako važna dionica Jadransko - jonskog koridora od Ploča prema Dubrovniku koji će hrvatsku autocestovnu mrežu spajati od Italije, preko Crne Gore do Grčke'', kazao je ministar Butković te dodao kako se kreće i u ulaganja u male luke diljem jadranske obale, a projekt je vrijedan 80 milijuna eura koji su dobiveni iz EU.

Gradonačelnik Mato Franković zaželio je dobrodošlicu sudionicima konferencije  napominjući kako u Dubrovniku ne možemo vidjeti baš najbolje ceste, ali i da je zahvalan ministru i Vladi što rade sve od sebe da Grad postane bolji.

- Ovaj Grad je imao jaku diplomaciju stotinama godina. Imali su vrlo dobru osviještenost, ovdje je i prva kanalizacija napravljena, dok je neki veliki gradovi nisu imali. Danas imamo brojne izazove koji nas čekaju, ali imamo srećom i konekcije u zračnom prometu, a čekamo još nekoliko projekata koji će nas povezati još bolje – rekao je gradonačelnik Franković.

lijevo
desno