Delegacija prijateljskog grada Sanya na prijemu u Gradu

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su delegaciju kineskog grada prijatelja Sanya, predvođenu zamjenicom gradonačelnika Xu Zhenling.

 

Sanya je grad od 680 tisuća stanovnika i moderno kinesko ljetovalište koje posjeti oko 20 milijuna turista godišnje. Imaju najveće svjetske hotelske  lance i bogatu turističku ponudu, od kulturne baštine, do morske obale i brojnih prirodnih ljepota.

Dogradonačelnica Xu Zhenling izrazila je zahvalu na gostoprimstvu te nadu za intenzivnijom suradnjom dva grada. S obzirom na poveznice u dijelu sporta, jer je i u Sanyi vrlo popularno jedriličarstvo, a organiziraju i utrku maraton, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić predložila je suradnju u vidu gostovanja sportaša na regatama i maratonu, odnosno dubrovačkom polumaratonu.

Predložena je i mogućnost razmjene mladih i studenata te dolaska mladih na turističku praksu u Sanyu, s obzirom da je u ovom kineskom gradu špica sezone od siječnja do travnja i ne preklapa se s našom ljetnom špicom.

Zamjenica Tepšić također je istaknula sve intenzivniju suradnju s Kinom općenito, napominjući kako Hrvatska bilježi porast od 40 posto više kineskih turista, kineska kompanija ovih dana počinje s gradnjom Pelješkog mosta te kako u Dubrovniku imamo i kineske policajce kao ispomoć tijekom turističke sezone.

lijevo
desno