Čestitka i zahvala gradonačelnika Mata Frankovića mons. Mati Uziniću

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku mons. Mati Uziniću nakon što je dosadašnji dubrovački biskup imenovan nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije. Tekst čestitke u cijelosti nalazi se u nastavku 

 

Preuzvišeni oče nadbiskupe,

 

S veseljem sam primio vijest o Vašem imenovanju nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije i koristim ovu priliku da Vam uputim iskrene čestitke na novom poslanju na koje Vas je uputio vrhovni poglavar Katoličke crkve, sveti otac papa Franjo.

 

Oče nadbiskupe, dopustite mi također da uz čestitke izrazim i svoju zahvalnost na svemu što ste u proteklom desetljeću kao naš biskup napravili za duhovni život Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

 

Dubrovački vjernici dočekali su vas otvorenih ruku, a svojom službom, koju ste obavljali besprijekorno i porukama koje ste znali slati, a kojima ste širili crkveni nauk, ali i promicali toleranciju, otvorenost i međusobno uvažavanje, zadobili ste povjerenje širih društvenih skupina, ne sam pripadnika svoje Crkve.

 

Uz duhovnu komponentu Vašeg služenja, uveli ste i novu razinu transparentnosti u segmentu upravljanja crkvenim dobrima.

 

„Od ljudi za ljude“ geslo je koje ste po imenovanju odabrali. U skladu s tim riječima, srasli ste s ovim gradom i njegovim pukom i zato mi ne zamjerite što uz radost, koju osjećam zbog Vaše nove dužnosti, u svome srce jedan dio rezerviram i za tugu jer nam odlazite iz grada svetoga Vlaha.

 

Hvala Vam još jednom na svemu što ste napravili i želim Vam obilje uspjeha u daljnjem služenju Bogu i Crkvi.

 

 

S poštovanjem,

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković