Čestitka gradonačelnika Frankovića novom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku mons. Roku Glasnoviću, novom dubrovačkom biskupu čije je imenovanje objavljeno danas na konferenciji za medije Dubrovačke biskupije. Novog dubrovačkog biskupa javnosti je predstavio njegov prethodnik, riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije do odabira novog biskupa mons. Mate Uzinić.  Tekst čestitke: 

 

Poštovani oče biskupe,

 

S osobitom radošću primio sam vijest o Vašem imenovanju dubrovačkim biskupom i slobodan sam uputiti Vam srdačne čestitke na novom poslanju na koje Vas je uputio sveti otac papa Franjo.

 

Lijepa je to vijest koja dubrovačkim vjernicima stiže u prvom tjednu došašća. Iako se dubrovački vjernici u posljednjem jednogodišnjem razdoblju, vjerujem, nisu osjećali usamljeno, a ponajmanje  napušteno, utješna je i puna nade spoznaja da Dubrovačka biskupija opet ima svoga poglavara.

 

Svjedoci smo jednog zahtjevnog razdoblja u kojem se čovječanstvo nalazi. Razdoblje je to opterećeno brojnim prijetnjama i izazovima suvremenog življenja, vrijeme u kojemu predana skrb o duhovnom biću nikad nije bila potrebnija. 

 

Izražavam Vam toplu dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha i uvjeren sam da će Vas puk dubrovački prihvatiti kako mu i doliči - otvorenih ruku i čistog srca te da je ova današnja objava samo početak jednog novog i dugog prijateljstva. Siguran sam da će vaša služba u Dubrovačkoj biskupiji biti uspješna i da ćete nastaviti graditi mrežu dobrote, duhovnosti, otvorenosti i tolerancije.

 

 

S poštovanjem,

 

Gradonačelnik

 

Mato Franković