Bolji uvjeti života i rada policijskih službenika vode i većoj sigurnosti destinacije

Održavanje sigurnosti i javnog reda i mira jedna je od ključnih potreba policije i svake jedinice lokalne samouprave. Vodeći se tim zajedničkim interesom, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisali su danas Ugovor o kapitalnoj pomoći za obnovu Policijske postaje Dubrovnik te Sporazum o financiranju smještaja policijskih službenika.


Prvim Ugovorom regulirana je kapitalna pomoć kojom Grad Dubrovnik sa 600 tisuća kuna omogućuje sanaciju i adaptaciju prizemlja Policijske postaje Dubrovnik, dok u isto vrijeme Ministarstvo unutarnjih poslova radi na projektnoj dokumentaciji kako bi se kroz sudjelovanje u Programu energetske obnove u zgradama javnog sektora, obnovio vanjski izgled zgrade.

Drugi sporazum regulira subvencioniranje stambeno-podstanarskog smještaja policijskim službenicima koji rade na području Dubrovnika, a koji porijeklom nisu s područja Dubrovačko-neretvanske županije i nemaju trajno riješeno stambeno pitanje.

Gradonačelnik Mato Franković je kazao da se ovo sufinanciranje treba gledati kao turistički aspekt, s jedne strane sigurnosti, a s druge uslužnosti naše policije, jer će se adaptacijom prostora Policijske postaje Dubrovnik zasigurno podići razina usluge. Cilj druge donacije, pak je, sufinanciranjem smještaja policijskim službenicima koji rade na administrativnom području Grada Dubrovnika, a dolaze s drugih područja van naše Županije, olakšati materijalne prilike i time poboljšati kvalitetu njihova života, a time ujedno i profesionalnog rada.

-„Činjenica da iz godine u godinu bilježimo rast dolaska stranih gostiju je dobrim dijelom utemeljena na tome da je Hrvatska percipirana kao sigurna turistička destinacija. Ta sigurnost ne dolazi sama od sebe, o toj sigurnosti netko brine, u prvom redu brinu policijske službenice i službenici diljem Republike Hrvatske“, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na razumijevanju, jer bi ulaganje u policijske objekte gdje za to postoji potreba, bila preveliko opterećenje za proračun Ministarstva unutarnjih poslova. Upravo iz tog razloga krenulo se u razgovore s jedinicama lokalnih samouprava koji realno iz svojih proračuna mogu pomoći policiji s ovakvim donacijama te je ovo, nakon Novalje, drugi ugovor ove vrste, kojim se ostvaruje nova sinergija i novi smjer suradnje ministarstava i gradova i općina diljem Hrvatske.

Potpisanim sporazumima očekuju se benefiti bolje policijske usluge i zadovoljstva naših građana, ali i brojnih gostiju koji uživaju u prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima Dubrovnika.
 
 
 

lijevo
desno