Ante Vojvodić novi je pročelnik Upravnog odjela za proračun financije i naplatu

Nakon provedenog natječaja, Ante Vojvodić imenovan je za pročelnika Upravnog odjela za proračun financije i naplatu Grada Dubrovnika.

 

Ante Vojvodić u razdoblju od 2017. godine obnašao je funkciju direktora javnog poduzeća Libertas Dubrovnik. Pokrenuo je rješavanje brojnih nagomilanih problema koji su opterećivali poslovanje gradskog javnog prijevoznika i proveo financijsku konsolidaciju društva. Uspješno je upravljao društvom i u vrijeme korona krize osiguravši Libertasu stabilno poslovanje unatoč zabilježenom velikom padu prihoda tijekom pandemije.

 

Prilikom preuzimanja dužnosti 2017. godine, Ante Vojvodić preuzeo je Libertas s minusom od 11. 858.160, 66 milijuna kuna, dok je kraj njegovog četverogodišnjeg mandata Libertas dočekao u znatno povoljnijoj financijskoj situaciji s oko 4 578. 150. 87  milijuna kuna na računu. Svaku poslovnu godinu u navedenom razdoblju Libertas je završio s pozitivnim financijskim rezultatom. 

 

Ante Vojvodić rođen je 1976. godine. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, a prije angažmana u javnoj upravi bio je zaposlen u bankarskom sektoru i trgovini.

 

Osim Vojvodića, a također nakon provedenih natječaja, prethodno su imenovane pročelnice upravnih odjela za izgradnju i upravljanje projektima, odnosno za turizam, gospodarstvo i more - Paula Pikunić Vugdelija, mag. ing. aedif. i Antonela Svilarić, dipl. ing..