Akcija odvoza otpadnih vozila na Šipanu

Akcija odvoza sedam otpadnih vozila provedena je u petak, 24. studenog na otoku Šipanu.

 

Odvoz sedam otpadnih vozila s otokaGradu Dubrovniku odobren je temeljem provedenog javnog poziva za iskaz interesa za provedbu akcija uklanjanja otpadnih vozila na otocima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

 

Uz predstavnike Fonda, akciji uklanjanja otpadnih vozila prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Martina Skopljaković i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča.

 

Cilj Javnog poziva bio je čišćenje lokacija na otocima na kojima su nepropisno odbačena otpadna vozila te njihova predaja sakupljačima radi daljnje obrade.               

 

Dinamičan rast broja automobila dovodi do konstantnog povećanja broja vozila koja izlaze iz uporabe. Takva vozila potrebno je pravilno zbrinuti. Provođenje ovakve akcije osim što direktno utječe na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, poziva i na veću ekološku svijest. Usvajanje dobre ekološke prakse u odnosu prema prirodi podrazumijeva konstantnu edukaciju i podizanje svijesti.