Agro stručnjaci, znanstvenici i biolozi iz Minnesote na radnom sastanku sa zamjenicom Tepšić

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, privremena pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša i privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić primili su danas izaslanstvo države Minnesota iz SAD-a koje su činili ugledni agro stručnjaci, znanstvenici i biolozi koji se bave zaštitom okoliša i ulaganjima u poljoprivredu.
 

U uvodnom dijelu sastanka, zamjenica Tepšić upoznala je izaslanstvo i goste iz SAD-a s povijesnim, kulturalnim i geografskim obilježjima Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije osvrnuvši se posebno na turizam kao najvažniju gospodarsku granu.

Na održanom sastanku razgovaralo se i o ustroju Gradske uprave kao i načinima donošenja i provođenja određenih odluka, ali i utjecaj nacionalne politike na lokalne odluke.

Članove izaslanstva posebno je zanimao utjecaj turizma na svakodnevni život stanovništva kao i projekti koje Grad Dubrovnik provodi i namjerava provoditi u budućnosti kako bi postigao ravnotežu između turizma i života građana, ali i očuvanja okoliša.

Članovi izaslanstva zahvalili su se predstavnicima Grada Dubrovnika na prijemu i gostoprimstvu kao i na iskustvu i znanjima koja su podijelili s njima izrazivši želju i za ostvarivanjem suradnje u budućnosti.

lijevo
desno