10. obljetnica članstva Hrvatske u Europskoj uniji - Grad Dubrovnik i EU fondovi

Deset godina nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, pozitivni učinci integracije u europsku zajednicu naroda itekako su vidljivi na hrvatskom jugu, koji je velikim angažmanom i umješnošću Vlade RH, konačno spojen s maticom zemljom. Hrvatska je izgradnjom Pelješkog mosta spojena i s Europskom unijom. 

 

Iako punopravna članica Europske unije od 1. srpnja 2013. godine, Republika Hrvatska je pred ovaj jubilej postala korisnica svih benefita članstva. Pristupanjem Hrvatske šengenskom prostoru i ulaskom u eurozonu došlo je do cjelovite integracije Hrvatske u Europsku uniju.

 

Grad Dubrovnik u posljednjih sedam godina mandata gradonačelnika Mata Frankovića značajno koristi dostupna bespovratna sredstva iz fondova Europske unije koristeći ih za kapitalna ulaganja u društvenu, prometnu i komunalnu infrasturkturu. Ističe se projekti obnove baštine, ulaganja u škole i vrtiće, izgradnja prometnica....

 

Grad Dubrovnik veliku priliku u korištenju fondova Europske unije vidi i u novom financijskom razdoblju te je veliki broj projekata spreman za realizaciju.