Predstavnici Grada Dubrovnika posjetili prvašiće

Predstavnici Grada Dubrovnika; zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković povodom početka nove školske godine posjetili su dubrovačke osnovne škole i u ime Grada Dubrovnika pozdravili prvašiće i njihove roditelje i poželjeli im sreću.


Predstavnici Grada Dubrovnika istaknuli su kako im je posebno zadovoljstvo što su i ove školske godine omogućili svim učenicima osnovnih škola besplatne udžbenike te na taj način pomogli ne samo djeci već i njihovim roditeljima.

Osim predstavnika Grada Dubrovnika malene prvašiće pozdravili su i njihove malo starije školske kolege koje su im pjesmom, plesom i recitacijama poželjeli dobrodošlicu u svijet obrazovanja.
U dubrovačke osnovne škole ove godine upisano je 452 prvašića što je na istoj razini kao i prethodne školske godine, a najveći broj prvašića upisan je u Osnovnu školu Lapad i to 125 učenika i učenice.

Prema podacima koje su osnovne škole dostavile nadležnom Ministarstvu u OŠ Ivana Gundulića upisano je 103 učenika i učenice, u OŠ Mokošica 92, u OŠ Marina Getaldića 34, U OŠ Marina Držića 67 i u OŠ Antuna Masle – Orašac 31 učenik i učenica.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je za proteklu školsku godinu nabavio besplatne udžbenike za sve učenike i učenice dubrovačkih osnovnih škola, kojima je osnivač Grad Dubrovnik, uz obvezu čuvanja i vraćanja. Za ovu školsku godinu nabavljene su samo radne bilježnice i udžbenici u koje se tijekom godine pisalo pa stoga nisu za daljnju upotrebu. Vrijednost nabavljenih udžbenika i radnih bilježnica iznosi 1. 600.549,80 što je za milijun kuna manje nego protekle godine.
 

lijevo
desno