Privremena prometna regulacija u Ulici kardinala Stepinca od 20. studenog

Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca od srijede, 20 studenoga 2019. pa do završetka radova u trajanju od 150 kalendarskih dana primjenjivat će se privremena prometna regulacija.

 

Zbog potreba gradilišta, promet u Ulici kardinala Stepinca zatvarat će se u tri faze. i to:

- U I. fazi zatvorit će se dio ulice s početkom cca 80 metara zapadno od spoja s Ulicom Petra Svačića pa do izlaza s parkirališta (garaže) Hotela Kompas. Duljina zatvorenog dijela Ulice kardinala Stepinca u prvoj fazi iznosi 280 metara

- U II. fazi zatvorit će se dio od izlaza s parkirališta Hotela Kompas do Dubravkine ulice

- U III. fazi zatvorit će se dio od Dubravkine ulice do spoja s Ulicom kralja Tomislava.

 

Prva faza radova odvijat će se od 20. studenoga do završetka radova, a o čemu ćemo, kao i ostalim fazama, pravodobno obavijestiti javnost.

 

Sav promet od spoja s Ulicom Iva Dulčića prema istoku (Pošti Lapad) odvijat će se kao i do sada uobičajenim dvosmjernim režimom prometovanja u duljini od 500 metara, odnosno do početka gradilišta (80 metara prije nailaska na spoj s Ulicom Petra Svačića ).

 

Od zapadnog ruba gradilišta promet će biti zabranjen za sva vozila osim vozila gradilišta i hitne službe. Dozvolit će se prolazak samo za vozila stanara Ulice Petra Svačića preko zapadnog dijela gradilišta u duljini 80 metara do Ulice Petra Svačića (koja je slijepa ulica) kako bi mogli pristupiti svojim stambenim objektima.

 

Od parkirališta Hotela Kompas do spoja s Ulicom kralja Tomislava uspostavit će se dvosmjerni režim prometovanja.

 

Autobusna linija Libertasa neće prometovati Ulicom kardinala Stepinca nego samo Ulicom Iva Dulčića.

 

Molimo sve sudionike u prometu i cijenjene građane na prilagođavanje privremenoj prometnoj regulaciji te razumijevanje i strpljenje.

 

O drugim fazama izgradnje javnost će biti detaljno i pravovremeno obaviještena.

 

Podsjetimo, zajednički projekt Grada i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6.2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada. Radove, sukladno provedenom javnom natječaju, izvodi Strabag d.o.o..