Geografski informacijski sustav

Pristupom i korištenjem GIS podataka korisnik prihvaća sljedeće uvjete korištenja:

Prikazani podaci služe isključivo u informativne svrhe.

Grad Dubrovnik ne odgovara za bilo kakvu štetu nastalu kao rezultat uporabe GIS podataka.

Korisnik podatke koristi isključivo za vlastite potrebe i na vlastitu odgovornost.

Zabranjeno je svako mijenjanje, umnožavanje i distribuiranje podataka s GIS-a u bilo kojem obliku.

Podatke nije dopušteno distribuirati prema trećim osobama.

Podatke GIS-a Grad Dubrovnik može u svako vrijeme ažurirati i za te promjene ne snosi odgovornost.

Grad Dubrovnik raspolaže pravima za dizajn i programska rješenja podataka GIS-a.

Grad Dubrovnik zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i ne odgovara za posljedice nastale zbog tih promjena.

Grad Dubrovnik ne jamči da će ova Internet lokacija biti u svako vrijeme dostupna korisnicima, a o mogućim promjenama lokacije korisnici će biti pravovremeno obaviješteni na ovim stranicama.

 

WEB GIS PREGLEDNIK PROSTORNIH PLANOVA

 

DUBROVNIK U 3D

Aplikacija GDi Ensemble Smart Portal 3D je web aplikacija namijenjena pregledavanju prostorno planskih podataka prostornog plana uređenja (PPU), generalnog urbanističkog plana (GUP) te detaljnih i urbanističkih planova uređenja (DPU/UPU) Grada Dubrovnika u 3D okruženju.

 

WEB GIS PORTAL (u podlozi PPU i GUP iz 2007. godine)

Web GIS Portal - Informacijski sustav prostornog uređenja Grada Dubrovnika. Pristupom na Web GIS Portal, Informacijski sustav prostornog uređenja Grada Dubrovnika, korisnik je dužan prihvatiti sljedeće uvjete korištenja:

Grad Dubrovnik ne odgovara za bilo kakvu štetu nastalu kao rezultat uporabe podataka s Web GIS Portala, Informacijskog sustava prostornog uređenja Grada Dubrovnika. Podaci u Web GIS Portalu ne mogu se smatrati službenim, te se koriste isključivo u informativne svrhe. Korisnik podatke koristiti isključivo za vlastite potrebe i na vlastitu odgovornost. Zabranjeno je svako mijenjanje, umnožavanje i distribuiranje podataka s Web GIS Portala u bilo kojem obliku. Podatke nije dopušteno distribuirati prema trećim osobama. Podatke na Web GIS Portalu Grad Dubrovnik može u svako vrijeme ažurirati i za te promjene ne snosi odgovornost. Grad Dubrovnik raspolaže pravima za dizajn i programska rješenja Web GIS Portala. Grad Dubrovnik zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i ne odgovara za posljedice nastale zbog tih promjena. Grad Dubrovnik ne jamči da će ova Internet lokacija biti u svako vrijeme dostupna korisnicima, a o mogućim promjenama lokacije korisnici će biti pravovremeno obaviješteni na ovim stranicama.

Napomena korisnicima:
Brzina iscrtavanja karte ovisi o veličini karte. Veća karta se sporije iscrtava. Veličina karte mijenja se proporcionalno veličini Vašeg preglednika (Preporuka je da otovreni preglednik površinom pokriva kod većih dijagonala ekrana polovinu površine). Preporučamo korištenje preglednika Microsoft Internet Explorer verzije 8 i 9. Uporaba javascripta mora biti omogućena.

Datum zadnje promjene: travanj 2013.

 

GEOFORUM (radna verzija)

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas o puštanju u probni rad sustava koji će radikalno promijeniti način komunikacije građana i Grada Dubrovnika. GDi LOCALIS GeoForum je Web sustav dvosmjerne komunikacije između građana i Grada Dubrovnika. Ovim sustavom građani postaju detektori potencijalnih ''vrućih'' točaka, čime ih Grad Dubrovnik i njegovi građani zajednički rješavaju. Sve prijave i zahtjevi korisnika GeoForuma evidentiraju se u središnjoj bazi podataka. GDi LOCALIS GeoForum će uključiti ankete, zahtjeve, izvode, prijedloge, pitanja građana, ali i objavu Zaključka, Rješenja i Odluka kad se Grad Dubrovnik ili neko tijelo Grada Dubrovnika javlja kao korisnik, na jasan i vidljiv način u administrativnim prostoru. GDi LOCALIS GeoForum omogućava pregled upita građana koji su u nekoj od faza rješavanja kao i odgovore. Upit primjerice za Gradonačelnika doći će Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika koji će filtrirati i podijeliti upite, te upravljati postupcima njegova rješavanja. Također, preko sustava građani mogu podnijeti razne zahtjeve kao što su zahtjevi za izvode iz namjene površina, prijedlozi za izmjenu, ili izlaganje planova u tijeku javne rasprave, prijava kvara na javnoj rasvjeti, prijavu štete na gradskoj imovini, ...