Geografski informacijski sustav

Pristupom i korištenjem GIS podataka korisnik prihvaća sljedeće uvjete korištenja:

  • Prikazani podaci služe isključivo u informativne svrhe.
  • Grad Dubrovnik ne odgovara za bilo kakvu štetu nastalu kao rezultat uporabe GIS podataka.
  • Korisnik podatke koristi isključivo za vlastite potrebe i na vlastitu odgovornost.
  • Zabranjeno je svako mijenjanje, umnožavanje i distribuiranje podataka s GIS-a u bilo kojem obliku.
  • Podatke nije dopušteno distribuirati prema trećim osobama.
  • Podatke GIS-a Grad Dubrovnik može u svako vrijeme ažurirati i za te promjene ne snosi odgovornost.
  • Grad Dubrovnik raspolaže pravima za dizajn i programska rješenja podataka GIS-a.
  • Grad Dubrovnik zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i ne odgovara za posljedice nastale zbog tih promjena.
  • Grad Dubrovnik ne jamči da će ova Internet lokacija biti u svako vrijeme dostupna korisnicima, a o mogućim promjenama lokacije korisnici će biti pravovremeno obaviješteni na ovim stranicama.
 
VisiosBasic II (upute)
VisiosBasic I Visios (otvoriti s Internet Explorerom) je aplikacija koja omogućuje pregled administrativnog područja Grada Dubrovnika. Omogućuje prikaz i pretraživanje KO administrativnog područja Grada Dubrovnika po katastarskim općinama i vrsti čestice. Prikaz DOF1 (digitalni ortofoto snimak) naselja kombiniran s satelitskim snimkom cijelog područja. Prikaz DOF za potrebe legalizacije (zračni snimak od 21.06.2011.). Prikaz svih odabira u predefiniranom mjerilu ili mjerilu po izboru. Prikazuje zone Planova užeg područja usvojenih do 2013. s mogućnošću pretraživanja i vezama na tekstualni i grafički dio planova. Aplikacija je povezana s Google i Street View alatima. Aplikacija prikazuje poligone objekata i ulice radi lakšeg kretanja po karti. Omogućeno crtanje linija, poligona i identifikacija koordinantih točaka u prostoru. Omogućuje prostoručno crtanje objekata. Izračunava udaljenosti, površinu, obujam i položaj točke. Rezultat pretrage moguće je prikazati na karti. Omogućuje ispis rezultata.

DUBROVNIK U 3D
Poštovani građani,
Dobrodošli u portal ''Dubrovnik u 3 dimenzije'', trodimenzionalni digitalni model Grada Dubrovnika.
Za korištenje portala potrebno je zadovoljiti određene tehničke preduvjete, tj. slijediti niže navedenu proceduru kako bi se provjerila i osigurala tehnička spremnost računala za korištenje tehnologije ArcGIS Explorer u pregledu trodimenzionalnog digitalnog modela Grada Dubrovnika.
Potrebni preduvjeti za korištenje portala ''Dubrovnik u 3 dimenzije'':
1. Provjera hardverskih karakteristika računala: a) Na sljedećem linku pokrenuti opciju ''Can you run it?'', automatsku proceduru koja će provjeriti tehničke karakteristike računala. Ukoliko su karakteristike zadovoljavajuće, sustav će javiti poruku PASS i b) Provjera tehničke spremnosti računala.
2. Download i instalacija potrebnog software-a: a) Nakon provjere tehničkih karakteristika računala, sljedeći je korak download software-a za korištenje portala ''Dubrovnik u 3 dimenzije'', b) Software za korištenje portala i c) instalirati software.
3. Download servisa: a) Sa sljedećeg linka spremiti na računalo servis Dubrovnik_3DG_2i.nmf (Desna tipka miša, Save___ as ...). Ukoliko se navedeni servis snimi s nastavkom .xml potrebno ga je preimenovati u .nmf, b) Servis za prikaz trodimenzijalnog digitalnog modela Grada Dubrovnika i c) Na spremljenom servisu na računalu dvostrukim klikom pokreće se program ArcGISExplorer u kojem se iscrtava trodimenzinalni digitalni model Grada Dubrovnika.
4. Za ispravan prikaz trodimenzinalnog digitalnog modela Grada Dubrovnika potrebno je pritisnuti ikonu 2D/3D te odabrati opciju 3D Display.
WEB GIS PORTAL
(u podlozi PPU i GUP iz 2007. godine)
Web GIS Portal - Informacijski sustav prostornog uređenja Grada Dubrovnika. Pristupom na Web GIS Portal, Informacijski sustav prostornog uređenja Grada Dubrovnika, korisnik je dužan prihvatiti sljedeće uvjete korištenja:
Grad Dubrovnik ne odgovara za bilo kakvu štetu nastalu kao rezultat uporabe podataka s Web GIS Portala, Informacijskog sustava prostornog uređenja Grada Dubrovnika. Podaci u Web GIS Portalu ne mogu se smatrati službenim, te se koriste isključivo u informativne svrhe. Korisnik podatke koristiti isključivo za vlastite potrebe i na vlastitu odgovornost. Zabranjeno je svako mijenjanje, umnožavanje i distribuiranje podataka s Web GIS Portala u bilo kojem obliku. Podatke nije dopušteno distribuirati prema trećim osobama. Podatke na Web GIS Portalu Grad Dubrovnik može u svako vrijeme ažurirati i za te promjene ne snosi odgovornost. Grad Dubrovnik raspolaže pravima za dizajn i programska rješenja Web GIS Portala. Grad Dubrovnik zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i ne odgovara za posljedice nastale zbog tih promjena. Grad Dubrovnik ne jamči da će ova Internet lokacija biti u svako vrijeme dostupna korisnicima, a o mogućim promjenama lokacije korisnici će biti pravovremeno obaviješteni na ovim stranicama.
Napomena korisnicima:
Brzina iscrtavanja karte ovisi o veličini karte. Veća karta se sporije iscrtava. Veličina karte mijenja se proporcionalno veličini Vašeg preglednika (Preporuka je da otovreni preglednik površinom pokriva kod većih dijagonala ekrana polovinu površine). Preporučamo korištenje preglednika Microsoft Internet Explorer verzije 8 i 9. Uporaba javascripta mora biti omogućena.
Datum zadnje promjene: travanj 2013.

GEOFORUM
(radna verzija)
Poštovani korisnici GeoForuma,
Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas o puštanju u probni rad sustava koji će radikalno promijeniti način komunikacije građana i Grada Dubrovnika. GDi LOCALIS GeoForum je Web sustav dvosmjerne komunikacije između građana i Grada Dubrovnika. Ovim sustavom građani postaju detektori potencijalnih ''vrućih'' točaka, čime ih Grad Dubrovnik i njegovi građani zajednički rješavaju. Sve prijave i zahtjevi korisnika GeoForuma evidentiraju se u središnjoj bazi podataka. GDi LOCALIS GeoForum će uključiti ankete, zahtjeve, izvode, prijedloge, pitanja građana, ali i objavu Zaključka, Rješenja i Odluka kad se Grad Dubrovnik ili neko tijelo Grada Dubrovnika javlja kao korisnik, na jasan i vidljiv način u administrativnim prostoru. GDi LOCALIS GeoForum omogućava pregled upita građana koji su u nekoj od faza rješavanja kao i odgovore. Upit primjerice za Gradonačelnika doći će Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika koji će filtrirati i podijeliti upite, te upravljati postupcima njegova rješavanja. Također, preko sustava građani mogu podnijeti razne zahtjeve kao što su zahtjevi za izvode iz namjene površina, prijedlozi za izmjenu, ili izlaganje planova u tijeku javne rasprave, prijava kvara na javnoj rasvjeti, prijavu štete na gradskoj imovini, ...
KLIMA UREĐAJI U STAROM GRADU
Izrađena je i postavljena aplikacija za prostorni prikaz vanjskih jedinica klima uređaja u staroj gradskoj jezgri. Aplikacija je interna i nije vidljiva iz web okruženja.