Završen natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja Parka Gradac, izabran pobjednički rad

Grad Dubrovnik u ulozi raspisivača i investitora te Udruženje hrvatskih arhitekata kao provoditelj/organizator objavili su rezultate natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom.

 

Za pobjednički rad ocjenjivački sud izabrao je onaj autora Antuna Sevšeka, Melite Čavlović, Damira Gamulina, Vesne Hrga Martić i suradnice Ane Šverko. Osmeročlani ocjenjivački sud pohvalio je racionalnost rješenja te jasnoću koncepta i vizije stvaranja novog jedinstvenog oblikovanja prostora Parka.

 

Rješenje će poslužiti kao podloga za izradu daljnje projektno-tehničke dokumentacije. 

 

Druga nagrada dodijeljena je radu autora Alena Žunića, Ree Mihelko, Karla Lauca, Frana Polana, Siniše Bjelice, Marka Urse i suradnika, a treća timu autora koje čine Lea Đurović Ruso, Mia Erak, Jurica Dragićević, Petra Matić, Anita Trojanović, Pavo Đukan, Petra Radonić sa suradnicima. Rad Mladena i Minje Jošić i grupe autora ocijenjen je kao četvrti najbolji.

 

Autorski tim pobjedničkog rada za svoje je rješenje osvojio i nagradu u iznosu 72.000 kuna. Novčane nagrade dobili su i ostali nagrađeni autori radova, a kreću se od 18.000 kuna za četvrtu nagradu, preko 36.000 kuna za treću i 54.000 kuna za drugu nagradu.

 

Cilj natječaja, koji se provodio od 19. svibnja do 21. srpnja 2020., bio je iznaći najbolje oblikovno, funkcionalno i ekonomično rješenje Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom. U okviru zone B cilj natječaja bio je prikupiti kvalitetna i stručna urbanistička rješenja koja će obalni potez od vile „Čingrija“ do kraja parka sagledati kao jedinstveni funkcionalni i oblikovni urbani krajobrazni pojas. Posebni cilj natječaja je osigurati mogućnost korištenja prostora Parka Gradac kao višenamjenskog gradskog prostora - pozornice za odvijanje privremenih i povremenih događanja sukladno potrebama Javnih ustanova u kulturi Grada Dubrovnika kao i drugih dionika.

 

Sve ostale podatke o provedenom natječaju pronađite u nastavku ove objave na web stranici Grada Dubrovnika, a sve nagrađene radove možete razgledati na stranicama Udruženja hrvatskih arhitekata (LINK).

 

 

lijevo
desno