Odluka o komunalnom redu na javnom savjetovanju

S obzirom da su u dijelu Odluke o komunalnom redu u kojem se regulira prometovanje Povijesnom jezgrom Grada u prethodnom javnom savjetovanju predložene izmjene i dopune te je izrađen novi nacrt Odluke, ona se ponovno stavlja na javno savjetovanje te se pozivaju svi građani da daju svoje prijedloge.

 

U ranije provedenom internetskom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu Odluke o komunalnom redu pristigla su dva načelna mišljenja i 31 pojedinačni prijedlog. Stoga su u dijelu u kojem se regulira prometovanje Povijesnom jezgrom Grada predložene izmjene i dopune na postojeći prijedlog odluke. Cilj je predloženih novih izmjena i dopuna postići kvalitetniju opskrbu Povijesne jezgre, izbjeći gužvu te postići bolju i kvalitetniju zaštitu Povijesne jezgre od posljedica prevelikog prometovanja.

 

Budući da je Odluka o komunalnom redu jedan od najvažnijih općih akata jedinice lokalne samouprave, savjetovanjem se javnost želi upoznati s novim nacrtom te još jednom pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge građana.

 

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno od 22. svibnja do 22. lipnja 2020., a do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke na e-mail adresu:  komunalno@dubrovnik.hr s naznakom „Javno savjetovanje - Odluka o komunalnom redu“.

 

Nacrt odluke i obrazac za prijavu dostupni su OVDJE.