Zatvorena 1049. Festa svetog Vlaha

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić i predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom sudjelovao je na zatvaranju 1049. Feste svetog Vlaha.

 

Ceremonija zatvaranja tradicionalno je započela okupljanjem festanjula, barjaktara s barjacima i trombunjera ispred crkve Sv. Vlaha, ove godine zbog epidemioloških mjera u nešto manjem broju. Potom se u procesiji krenulo prema Gorici sv. Vlaha gdje je održana sveta misa. Misno slavlje predvodio je dominikanac fra Mihovil Žuljević - Mikas, župnik župe Svetog Križa u Gružu.

 

Nakon mise, procesija je ponovno krenula nazad prema Gradu. Barjaci su se poklonili pred parčevom crkvom, a prisutnima se obratio rektor crkve sv. Vlaha don Hrvoje Katušić: - Sve je na svijetu nestalno i promjenjivo, ali je jedna stvar stalna i nepromjenjiva, a ta je: da će, dok traje Dubrovnik, trajati i neograničena ljubav Dubrovčana prema svome milomu i svetom Parcu.

 

Potom su festanjuli Ivica Đurđević-Tomaš i Ivica Vrlić spustili barjak sv. Vlaha sa standala ispred parčeve crkve uz pjevanje Himne sv. Vlahu, čime je zatvorena još jedna Festa.

lijevo
desno