Uređuje se i širi pješački koridor od Vrata od Ploča do Lazareta

Na predjelu Ploča u planu je uređenje pješačkog prolaza, i to na dijelu od Vrata od Ploča pa do ulaza u kompleks Lazareta, a navedeni radovi predmet su ovog tjedna pokrenutog otvorenog postupka javne nabave.

 

Ukupno se na površini od 215 metara kvadratnih planira izvesti kameno popločenje te postavljanje novih kamenih rubnjaka u dužini od 50 metara s uređenjem oborinske odvodnje u obuhvatu zahvata.

 

U sklopu investicije uređenja novog pješačkog koridora ukidaju se i postojeća mjesta za autotaksi vozila te će se na tom mjestu proširiti kameni pločnik.

 

Uređenjem kamenog pločnika na Vratima od Ploča postići će se reprezentativan izgled istočnog ulaza u povijesnu jezgru, ali će se i povećati sigurnost prometovanja pješaka, posebice učenika Gimnazije i OŠ Marina Getaldića. Osim toga, izgradnjom sada nepostojećeg nogostupa i njegovim proširenjem Vrata od Ploča „spojit“ će se s Lazaretima, novoobnovljenim kreativnim i kulturnim središtem Dubrovnika. 

 

Planirana vrijednost radova je oko 900 tisuća kuma, a rok izvođenja je 60 dana od dana uvođenja odabranog izvođača u posao.

 

Podsjetimo, u Proračunu za 2020. godinu predviđena su i sredstva za cjelovitu sanacije nogostupa na Pilama, i to na potezu od restorana Dubravka pa Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac, odnosno do Ženskog đačkog doma. Radi se o investiciji vrijednoj 2,2 milijuna kuna, a obnovit će se i ograda Dubrovačko sunce na Boninovu, za što je rezervirano 1,2 milijuna kuna. Tijekom godine provodit će se i značajniji radovi na sanaciji kamenog pločnika na Stradunu.