Nova 63 parkirališna mjesta u Mokošici

Kvaliteta života

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u Novoj Mokošici, na predjelu između Ulice Marina Kneževića i ulice Između dolaca. Izgradnjom parkirališta osiguralo se novih 63 parkirališnih mjesta za naselje Nova Mokošica i skalini za pješačku komunikaciju, što će uvelike olakšati svakodnevne probleme stanovnika ulica Marina Kneževića i Između dolaca. Uređeno parkiralište danas je obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, a pritom je najavio nastavak ulaganja u prometnu infrastrukturu najvećeg dubrovačkog prigradskog naselja.

 

- U posljednjih godinu dana Mokošica je dobila nešto više od 200 parkirališnih mjesta što nikako nije dovoljno i mi se već sada pripremamo za novi investicijski ciklus, za nastavak gradnje još najmanje 300 parkirnih mjesta. Vjerujem da ćemo korak po korak riješiti jedan od najvećih komunalnih problema Mokošice, a to je upravo nedostatak parkirališnih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Franković.

 

Izvođač radova na izgradnji parkirališta je tvrtka Dubrovnik ceste, a vrijednost radova po osnovnom ugovoru iznosi 2.581.837,00 kuna s PDV-om. Osim parkirališta izgrađeni su i skalini kojima je parkiralište povezano s ulicom Između dolaca, a u skopu radova osigurana je i pješačka komunikacija stanovnicima Ulice Marina Kneževića prema autobusnom stajalištu, školi i drugim lokacijama do kojih su prije morali pješačiti zaobilaznim pravcem.

 

Podsjetimo, u Novoj Mokošici prethodno je izgrađen parking sa 76 mjesta pokraj zgrada HRVI i zgrada Dubrovačke stanogradnje u izgradnji, zajedno s rekonstrukcijom ceste i gradnjom kružnog toka, dok je u Ulici Marina Kneževića izgrađeno parkiralište s 58 parking mjesta.

 

lijevo
desno