JAVNO SAVJETOVANJE - Nacrt Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama

Grad Dubrovnik pokrenuo je 21. listopada 2019. postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

 

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno do 21. studenog 2019., do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke na e-mail adresu:  komunalno@dubrovnik.hr s naznakom „Javno savjetovanje - Odluka o kućnim ljubimcima“.

 

Odluka donosi se zbog usklađivanja sa Zakonom o zaštiti životinja, a u prijedlogu se uređuju minimalni uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca koje im njihovi posjednici moraju osigurati, način kontrole njihova razmnožavanja, način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, način postupanja s divljim životinjama pronađenima izvan prirodnog staništa na području Grada Dubrovnika te ovlasti komunalnih redara u okviru Zakona o zaštiti životinja.

 

Najvažnija novina u predloženoj Odluci u odnosu na raniju je propisivanje trajne sterilizacija kao obaveznog načina kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, propisane minimalne površine ograđenih prostora za pse i veličina pseće kućice te popis opasnih i potencijalno opasnih životinjskih vrsta.

 

Više informacija te Nacrt Odluke možete pronaći OVDJE.