Završeni radovi energetske obnove vrtića Ciciban

Završeni su radovi na povećanju energetske učinkovitosti zgrade dječjeg vrtića Ciciban, a tim povodom danas je u obnovljenom objektu održana konferencija za medije. O tijeku i važnosti projekta govorili su gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać i Damir Blažević, predstavnik izvođača radova tvrtke Lapad Graditelj.

 

Radi se o jednom u nizu infrastrukturnih projekata za koji je Grad Dubrovnik osigurao bespovratna sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Europske unije te iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost ove investicije iznosila je 1,5 milijuna kuna a Grad Dubrovnik je osigurao gotovo 70% bespovratnih sredstava. 

 

Ovom prilikom, gradonačelnik Mato Franković izjavio je kako je zgrada vrtića sada novija, ljepša i bolja na zadovoljstvo svih korisnika. Gradonačelnik je istaknuo kako je energetski certifikat zgrade vrtića bio D a uskoro se očekuje izrada novog. Zahvalio se izvođačima radova tvrtki Lapad Graditelj na uspješno odrađenom poslu, kao i ravnateljici Boji Milan Mustać te svim roditeljima na strpljenju dok se prevladalo razdoblje ove obnove.

 

Radovi su započeli u drugoj polovici lipnja ove godine te su izvršeni unutar predviđenih rokova. Ispred izvođača radova, tvrtke Lapad Graditelj, Damir Blažević je izjavio kako je zadovoljan jer su radovi izvršeni kvalitetno i u rokovima. Zgrada dječjeg vrtića Ciciban sada je toplinski izolirana s vanjske i unutarnje strane, izvršeni su radovi na krovu, ugrađena je nova PVC stolarija s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, te su ugrađeni solarni kolektori za pripremu tople vode.

 

Svi radovi su izvršeni s ciljem podizanja kvalitete infrastrukture i ugodnosti boravka za najmlađe građane Grada Dubrovnika, smanjenja izdataka za utrošak energije, smanjenja štetne emisije CO2 te uvođenja korištenja obnovljivih izvora energije.

 

Ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać posebno se zahvalila Upravnom odjelu za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju jer su prepoznali važnost energetske obnove. Istaknula je kako je vrtić izgrađen 1972. godine, dograđen 2003., a ovom energetskom obnovom ulazi u novi početak sa sretnijim i zadovoljnijim korisnicima.

 

Ovom konferencijom za medije označen je završetak radova na energetskoj obnovi zgrade dječjeg vrtića Ciciban, a uskoro se očekuju završeci radova i na preostala tri projekta energetske obnove za koje je Grad Dubrovnik osigurao značajna sredstva iz EU fondova.

 

   Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.

   Za više informacija o EU fondovima, posjetite internetsku stranicu: www.strukturnifondovi.hr .

   Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskoga fonda za regionalni razvoj

   Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

lijevo
desno