Započela s radom međunarodna konferencija o izazovima i promjenama u socijalnom radu

Međunarodna konferencija na temu izazova, prakse, promjena i prilagodbe djelatnosti socijalnog rada započela je 3. rujna u Interuniverzitetskom centru Dubrovnik.

 

Cilj je ove konferencije definirati novu ulogu socijalnog rada u svjetlu dramatičnih društvenih promjena u današnjem svijetu i istražiti politička, organizacijska i etička pitanja kroz optiku emancipacije i prilagodbe društva.  

 

Sudionike konferencije je, u ime gradonačelnika Grada Dubrovnika, pozdravio zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, posebno istaknuvši stoljetnu dubrovačku tradiciju u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi za svoje sugrađane, s naglaskom na ostvarenje Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika, obzirom da je jedna od tema Konferencije implementacija Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

 

Ovom se konferencijom obilježava trideseta godišnjica održavanja tečajeva o socijalnom radu u Interuniverzitetskom centru Dubrovnik.

lijevo
desno