Zamjenica Tepšić otvorila 25. Europsko prvenstvo u parskom Gou

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić otvorila je danas 25. Europsko prvenstvo u parskom Gou koji se po prvi put održava u Hrvatskoj do 21. travnja u hostelu Akademis Academia, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

 

Zamjenica Tepšić se u svom pozdravnom govoru zahvalila predsjedniku Hrvatske Go saveza Damiru Medaku te predsjedniku Europdke Go federacije Martinu Stiassnyju na organizaciji jubilarnog natjecanja u Dubrovniku. Predstavivši bogatu povijest Dubrovnika, zamjenica Tepšić je istaknula da u posljednjih nekoliko godina uspješno rješava problem prekomjernog turizma kroz mjere i aktivnosti projekta „Respect The City“ te da je danas prepoznat kao najbolji primjer održivosti. Također je istaknula kako Dubrovnik u 2024. godini obilježava Godinu UNESCO-ove svjetske baštine.

 

Parski Go je izmišljen u Japanu 1990. godine i daje značajan doprinos povećanju udjela žena u misaonom sportu Go. 25. Europskog prvenstvo u parskom gou okuplja rekordnih 20 parova iz 11 zemalja, a uz natjecanje održavat će se i radionice za zainteresiranu javnost, naročito za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente Sveučilišta u Dubrovniku.

lijevo
desno