Zamjenica gradonačelnika Tepšić na otvaranju Europskog seniorskog judo kupa Dubrovnik 2022.

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić nazočili su u subotu otvaranju Europskog seniorskog judo kupa Dubrovnik 2022. koji je u sportskoj dvorani u Gospinom polju okupio 235 natjecatelja iz 24 zemlje među kojima je i ekipa iz Ukrajine.

 

Zamjenica Tepšić pozdravila je sudionike i organizatore natjecanja te im je prenijela pozdrave gradonačelnika Mata Frankovića. Istaknula je da je Dubrovnik ovih dana pravo sportsko središte zbog paralelnog odvijanja više međunarodnih sportskih natjecanja.

 

Organizator dvodnevnog natjecanja je Hrvatski judo savez, a tehnički organizator je Judo klub Dubrovnik 1966. Na borilištima u sportskoj dvorani u Gospinom polju boje Hrvatske će braniti 38 natjecatelja od čega je njih šest iz Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Osim 14 judašica i 24 judaša iz Hrvatske, najveći broj natjecatelja dolazi iz Izraela, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Austrije i Nizozemske.

 

Dora Bortas, judašica Samobora, prvog dana natjecanja osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 63 kilograma. Najuspješnije su bile judoke Izraela, a sportske uspjehe ostvarili su također judaši i judašice Azerbajdžana, Velike Britanije, Belgije, Francuske te Njemačke, koja je ukupno osvojila najviše medalja. 

lijevo
desno