Zaključak gradonačelnika o sufinanciranju športskih programa u području športa za osobe s invaliditetom

Prihvativši prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje športskih programa u području športa za osobe s invaliditetom, Gradonačelnik Grada Dubrovnika svojim je zaključkom utvrdio iznose sufinanciranja po pojedinom športskom kolektivu odnosno programu. 

 

Temeljni cilj raspisivanja Javnog poziva za sufinanciranje programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024. bio je promicanje bavljenja športom osoba s invaliditetom. Potreba za provođenjem programa proizlazi iz činjenice da je redovito vježbanje jedno od najprirodnijih metoda za očuvanje sposobnosti organizma, sprječavanje i ublažavanje razvoja kroničnih i degenerativnih promjena i bolesti. 

 

Opći cilj jest povećanje kvalitete života djece i mladih s invaliditetom kroz provođenje športskih programa treninga i natjecanja u športskim klubovima Grada Dubrovnika i na taj način omogućiti zdraviji život kroz razvoj športskih aktivnosti na području Grada Dubrovnika, a sve u skladu sa Strategijom razvoja športa i športske infrastrukture Grada Dubrovnika od 2018. do 2028. godine. 

 

Grad Dubrovnik sufinancirat će po pojedinom programu sljedeće troškove športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju za Grad Dubrovnik u 2024. godini: 

1.       Edukacija stručnog kadra;

2.       Sufinanciranje nabavke športskih rekvizita i opreme;

3.       Sufinanciranje stručnog rada sa športašima s invaliditetom;

4.       Natjecateljski program športaša s invaliditetom te

5.       Potpora perspektivnim mladim športašima s invaliditetom. 

 

Ovim zaključkom gradonačelnika iz Proračuna Grada Dubrovnika za 2024. isplatit će se dubrovačkim športskim klubovima za športske programe s osobama s invaliditetom ukupan iznos od 96.442 eura. 

 

Zaključak gradonačelnika Grada Dubrovnika o sufinanciranju programa športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju daje se u privitku.