Udruga Sunce Split raspisuje Natječaj za najbolje idejno rješenje za Plastic Smart Gadget u sklopu projekta Plastic Smart Cities Croatia! Prijave su otvorene do 30. lipnja 2021.

Plastic Smart Cities

Pozivamo sve zainteresirane pravne i fizičke osobe s područja Hrvatske, motivirane za zaštitu okoliša, da se prijave na Natječaj za osmišljavanje Plastic Smart Gadgeta, odnosno predmeta, koji će biti distribuiran u sklopu projekta Plastic Smart Cities.

Cilj projekta, koji se provodi u suradnji Udruge Sunce Split, Grada Dubrovnika i WWF Mediterranean Marine inicijative, je borba protiv onečišćenja okoliša plastikom i smanjenje korištenja jednokratne plastike u gradu Dubrovniku. Ideja natječaja je izrada predmeta za višekratnu upotrebu koji doprinosi smanjenju nastanka otpada.

 

PRIJEDLOG PREDMETA MORA ZADOVOLJITI NEKOLIKO KLJUČNIH ZAHTJEVA:

        predloženi predmet mora doprinositi smanjenju nastajanja plastičnog otpada

 

        predloženi predmet mora biti za višekratnu upotrebu te potaknuti pojedinca na usvajanje principa „ponovno koristi“

 

        predloženi predmet mora sadržavati element inovativnosti (npr. izrađen od reciklirane plastike, novih alternativnih materijala, inovativnog dizajna ili slično)

 

        proizvodnja predmeta ne smije biti skuplja od 30 eura bruto (uključujući sve poreze) po predmetu (planira se proizvodnja od minimalno 250 predmeta)

 

        vizualno rješenje predloženog predmeta mora uključivati logotipove Grada Dubrovnika i Plastic Smart Cities inicijative (dostupni na poveznici u obrascu prijave)

 

        predloženi predmet mora biti dostupan za distribuciju do kraja rujna 2021. te je potrebno dostaviti dokaz o postojanju minimalno dva gospodarska subjekta koji predloženi predmet mogu proizvoditi unutar vremenskog i cjenovnog limita te u ukupnoj količini ne manjoj od 250 predmeta.

Pobjednik Natječaja, čije će idejno rješenje doprinijeti realizaciji projektnog cilja, bit će nagrađen s 500 eura neto, a rezultat će biti objavljen 3. srpnja, na dan kad bi u Hrvatskoj trebala zaživjeti primjena EU Direktive o smanjenju utjecaja određenih plastičnih proizvoda na okoliš.  Proizvodnja se planira do kraja rujna 2021. godine, a predmet će biti distribuiran na projektnim događanjima, uz mogućnost nastavka proizvodnje I distribucije od strane Grada Dubrovnika I Udruge Sunce Split nakon završetka projekta.

 

Za prijavu na Natječaj potrebno je dostaviti:

-          ispunjeni Obrazac prijave (dostupan OVDJE) i

-          idejno rješenje (skicu, grafičko rješenje, mock-up ili slično).

 

OBRAZAC I IDEJNO RJEŠENJE POTREBNO JE DOSTAVITI na info@sunce-st.org naslovljeno s „Prijava na Natječaj za izradu Plastic Smart Gadgeta“ do 30. lipnja 2021.

 

Sve dodatne informacije i uvjete moguće je pronaći u Obrascu prijave.