U Orašcu započeli radovi na izgradnji gotovo 30 milijuna kuna vrijednog sustava vodoopskrbe i odvodnje

Gradonačelnik
Kvaliteta života

Radovi na 28 milijuna kuna vrijednoj i dugo očekivanoj investiciji Vodovoda Dubrovnik u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje Orašca započeli su pred petnaestak dana. U tom razdoblju iskopani su rovovi i krenulo je postavljanje mreže odvodnje od Čerjana do skretanja za Ljubač, a danas su radove obišli gradonačelnik Mato Franković te predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, član Uprave Vicko Begović i predsjednik Mjesnog odbora Orašac Srđan Margaretić.


Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac. - "Ovim radovima Orašac će dobiti dodanu vrijednost, i u turističkom, ali i ljudskom smislu" – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda dodavši da očekuje da će kompletni radovi završiti za dvije godine.

Gradonačelnik Franković podsjetio je kako su ovakvi projekti jedan od prioriteta ove gradske uprave te naglasio kako mu je drago da se intenzivno započelo s izgradnjom kanalizacijske mreže. -"Prije mjesec dana započela je investicija u Staroj Mokošici, sad smo u Orašcu, a za tjedan ili dva ćemo biti na Lopudu. Uistinu se značajna sredstva ulažu u povećanje kvalitete života. Jer kanalizacijska mreža je jako, jako bitna, a pogotovo na ovim područjima. Kad bi građane pitali što žele, uvijek bi rekli – izgradite nam kanalizaciju" – rekao je gradonačelnik te dodao kako će, s obzirom da se radi o turističkom naselju, radovi sigurno u jednom dijelu smetati stanovnicima, ali i da će ta smetnja trajati jedno kratko razdoblje, a nakon toga će kvaliteta života i kvaliteta pružene usluge biti neizmjerno bolja i veća. Ujedno se zahvalio Hrvatskim vodama koje prate Vodovod u ovoj investiciji naglasivši kako sami ne bi mogli iznijeti tako značajan financijski teret.


Dovršetkom ove za Vodovod iznimno bitne investicije omogućit će se priključenje 90 tamošnjih kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda.

lijevo
desno