Realizirani projekti i planovi za 2020. godinu

Realizirano u ovom sazivu MO Trsteno:

 
1. Asfaltiranje 200 metara pristupne ceste crkve sv. Vida u Trstenome i postavljanje rešetko za oborinsku odvodnju. Vrijednost radova 200.000 KN (+PDV).
 
2. Sportski centar Trsteno
Obnova i izgradnja nogometnog igrališta sa umjetnom travom, dječjeg igrališta, tribina i uređenje okoliša. Vrijednost radova 500.000 KN (+PDV).
 
3. Spajanje 250 metara vodoopskrbne mreže za naselje Na Vodi poviše kapele Gospe Snježne. Vrijednost radova 320.000 KN (+PDV).
 
4. Rekonstrukcija javne rasvijete
 
Provedena je rekonstrukcija javne rasvijete u do sada tri dijela Trstenoga. Na putu prema Majkovima, ulazu u naselje Potok i pred crkvom sv. Vida koje uključuje parking i okretište. Ukupno je odrađena rekonstrukcija 41 rasvijetnog tijela. Postavljene su energetski učinkovite svjetiljke čime je povećana kvaliteta svjetlosti i smanjeno svjetlosno onečišćenje. Vrijednost radova je 85.000 KN (+PDV). 
 
5. Uređenje Rive i fratrića
 
UO za Turizam, gospodarstvo i more - Postavljanje 70 metara ograda. Novi rukohvati niz skaline na dva ulaza na Rivu. Rukohvat i postavljanje ograda sa strana od mora radi sigurnosti na prvim fratrićima i novi rukohvat na trećim fratrićima. Odrađeno i pituravanje postojećih ograda i rukohvata. Nove skalice na prvim i trećim fratrićima. Montiranje kabine za presvlačenje. Postavljanje novog sloja betona na prvim fratrićima. Vrijednost radova je 70.000 kn (+PDV).
Županijska lučka uprava - Uređenje pod tušem i postavljanje protuklizne podloge. Fugiranje kule i sprječavanje od urušavanja. Pituravanje šest kelona. Sanacija parapeta.
UO za komunalne poslove - Postavljanje novih triju klupa, popravak i pituravanje postojećih.
UO za promet - obnova i pituravanje ograde od mosta. Ocrtavanje parking mjesta na proširenju.
 
6. Asfaltiranje državne ceste D8 i početak projektiranja nogostupa, autobusnih stanica i pješačkog prijelaza
 
Na prijedlog MO Trsteno, Hrvatske ceste su odobrile sredstva. Izvođač radova su bili Dubrovnik ceste d.d. Radovi su realizirani kvalitetno i unutar zadanog roka od četiri dana unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima.
Početkom 2020. u suradnji sa Gradom Dubrovnikom i Prometnom policijom na oba ulaza u mjesto biti će postavljeni reflektirajući semafori i kamera za mjerenje brzine kako bi zaustavili pretjerano brzu vožnju kroz mjesto.
Projekt autobusnih stanica, nogostupa i pješačkog prijelaza koji rade Hrvatske ceste u koordinaciji sa Gradom Dubrovnikom je pri završetku. On će tijekom 2020. biti predstavljen i iskomuniciran s mještanima.
 
7. Uređenje Kluba mladih "Trstika"
 
U koordinaciji sa MO Trsteno, Udruga za razvoj Trstenog "Trstika" prijavila se na projekt Grada Dubrovnika pod nazivom "Klubovi za mlade."  Ostvarenim financijskim sredstvima i volonterskim radom mladih Trstenjana, za vrijeme blagdana, nekadašnji prostor pošte prenamijenjen je za druženje i okupljanje mladih. Vrijednost opreme i građevinskog kojeg je financirao Grad Dubrovnik je 26.000 KN (+PDV).
 
8. Trstensko ljeto 2019.
 
Po prvi puta u suradnji MO Trsteno i TZ Grada Dubrovnika realiziran je projekt TRSTENSKO LJETO 2019 koji je našim posjetiteljima ponudio bogati program tijekom turističke sezone.
 
 
PLANOVI I PROJEKTI ZA 2020.
 
1. Asfaltiranje i uređenje ceste Trsteno - Orašac (Napoleonov put) u duljini od 1,7 km.
2. Spajanje vodoopskrbne mreže za naselje Potok, a potom i preostale djelove Trstenoga.
3. Rekonstrukcija javne rasvijete
4. Uređenje prostorija MO Trsteno
5. Nastavak uređenja kupališta
6. Trstensko ljeto 2020.