Radni posjet Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Splita Gradu Dubrovniku

Predstavnici  Športskog saveza osoba sa invaliditetom Grada Splita doputovali  su 14. srpnja u radni posjet Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. U njihovoj pratnji bili su predstavnici dubrovačke udruge Bonsai.

 

Goste iz Splita primio je pročelnik Dživo Brčić, koji ih je, zajedno s kolegama Mihom Katičićem i Markom Ggurevićem, upoznao s aktivnostima koje Grad Dubrovnik s relevantnim dionicima godinama poduzima kako bi se ojačale  prilike za parašport u Dubrovniku. Gosti iz Splita, Mijo Bakić, predsjednik Saveza  i Hrvoje Kujundžić, stručni suradnik Saveza i profesor na Kineziološkom fakultetu u Splitu, pohvalili su strateško promišljanje Dubrovnika za kreiranje održivih preduvjeta za sustavni razvoj ovog oblika športa, posebice kreiranje posebne pozicije u gradskom proračunu za javne potrebe osoba s invaliditetom.  

 

Kroz projekt „Promocija sportova osoba s invaliditetom u gradu Dubrovniku“, koji sufinancira Zaklada Paraolimpijac, ove će se jeseni u jednoj dubrovačkoj školskoj športskoj dvorani demonstrirati šest različitih vrsta parašportova, gostovanjem športaša i njihovih trenera. Tako će naši sugrađani imati priliku nazočiti demonstraciji košarke u kolicima, sjedeće odbojke, para-teakwondoa, stolnog tenisa, tenisa i boćanja. Ujedno će se predstaviti i mogućnosti rekreacije za osobe sa invaliditetom i teškoćama u razvoju koje, pod mentorstvom Svena Krile, organizira skupina mladih volontera Udruge Bonsai u okviru projekta „Dubrovnik suport tim“, a koji se financira kroz projekt Europskih Snaga Solidarnosti.