Pripremljen projekt za novo igralište na Babinom kuku s četiri zone

Na glavici Babinog kuka uskoro bi trebali početi radovi na novom sportsko-rekreacijskom parku s dječjim i sportskim igralištem te platoima za trening i fitnes na otvorenom (''street workout'' i ''outdoor fitness''). Sukladno izrađenom glavnom projektu Grada Dubrovnika, osim prostora parka planiraju se urediti nogostup za pristup do parka, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište.

 

Rezultat će biti novi kvartovski rekreacijski park namijenjen svim dobnim skupinama, čime će se pasivni zeleni gradski prostor prenamijeniti u zeleni, aktivni i rekreacijski prostor. Dimenzije i oblik igrališta rezultat su prilagođavanja postojećem stanju, a omogućit će istovremeno i neometano korištenje za više korisnika različitih dobnih skupina.

 

Naime, koncipiran je u četiri zone, s tim da zonu A čini dječje igralište podijeljeno u dvije zone, za djecu do 6 godina i za djecu iznad 6 godina, a koje će sadržavati i sprave za djecu s poteškoćama. Sva će igrališta biti primjereno ograđena. Zonu B čini plato za outdoor fitness i povezan je s dječjim igralištem preko klupa-tribina. Zonu C čini sportsko igralište (igralište za mali nogomet i košarkaško igralište), a zonu D plato za street workout. Na zapadnoj strani, izvan ograde igrališta, nalazi se klupa-tribina.

 

Projekt je izradila Vanda Ivanković Kontić, TLO STUDIO d.o.o.

 

Početak radova planira se najesen, nakon provedene javne nabave za izvođača radova, a procijenjena vrijednost projekta je oko dva milijuna kuna.

lijevo
desno