Prigodnim programom obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika, u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Dva skalina", organiziralo je 3. prosinca prigodni program obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Nazočne je u ime Grada Dubrovnika pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom ove je godine priznanja za promicanje zaštite osoba s invaliditetom dodijelila dr. Jošku Glaviću, vlasniku Poliklinike Glavić i Odjelu neurologije Opće bolnice Dubrovnik. Priznanje je u ime Odjela neurologije pruzeo dr. Denis Čerimagić.

 

Anita Šetka, predstavnica Udruge "Dva skalina", održala je prezentaciju "Prikaz rada Udruge "Dva skalina", dok je Ivan Kukrika, predstavnik Policijske uprave Dubrovačko neretvanske, predstavio akciju "Enable", kojom policija nastoji podići razinu tolerancije i poštivanja osnovnog ljudskog prava osoba s invaliditetom - prava na kretanje.

 

Program obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom prigodnom su blagdanskom pjesmom uljepšali korisnici Udruge "Rina Mašera" pod vodstvom Stijepa Gleđa Markosa.

lijevo
desno