Pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika povodom Uskrsa

Za nadolazeće uskršnje praznike, Grad Dubrovnik od 3. do 12. travnja nudi popuste i pogodnosti za domaće i strane posjetitelje, u suradnji s Turističkom zajednicom i kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika.

 

Dubrovački muzeji, Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej, Muzej domovinskog rata i Umjetnička galerija Dubrovnik svoja vrata otvaraju besplatno za sve zainteresirane, a potpuno besplatan za sve će biti i posjet Lazaretima u istom razdoblju. Također, kupnjom dvije ili više Dubrovačkih kartica, dobit će se i jedna Dubrovačka kartica gratis. Ulaznica za Arboretumu Trsteno koštat će 30 kuna, što je također prilagođena cijena.

 

Društvo prijatelja dubrovačke starine građanima Republike Hrvatske odobrava povlaštenu cijenu ulaznice od 50 kuna za obilazak gradskih zidina i Lovrjenca, uz prethodno slanje zamolbe na e-mail Društva.

 

Turistička zajednica grada Dubrovnika za uskršnji vikend poklanja posjetiteljima besplatni razgled Grada na hrvatskom i engleskom jeziku, u subotu, 3. travnja, u 10 sati, ispred TIC-a Pile. Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa je dolazak potrebno potvrditi do petka, 2. travnja, do 17 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

 

Cilj ovih pogodnosti je privući turiste, posebice one domaće, da proljetne praznike provedu u Dubrovniku. Usprkos epidemiološkim mjerama, zbog kojih su onemogućena veća tradicionalna događanja i okupljanja, prigodno ukrašeni Grad i ovog će Uskrsa pružiti jedinstvene doživljaje svim posjetiteljima.