Počinje Dubrovački karnevo 2020!

Uz prigodnu glazbu, maske i krafene u Luži je predstavljen program Dubrovačkog karnevala, dugovječne manifestacije koja se pod sloganom „Dođite svakako i svakakvi“ održava već 21 godinu zaredom.

 

Bogati program ovogodišnjeg izdanja ispred suorganizatora - pristavili su ravnateljica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić i zamjenik pročelnika gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

 

Svečano otvorenje Dubrovačkog karnevala rezervirano je za subotu, 15. veljače u 15 sati. Već pola sata kasnije slijedi gostovanje omiljenog Župskog karnevala, a od 16:30 vesele maškare zaplesat će Valcer pod maskama. Subotnji program započet će ujutro u 11 sati revijom karnevalskih kostima "Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna" na karnevalskoj pozornici pred Katedralom. U Luži se u podne odvija Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula uz prigodne nagrade i priznanja za sudjelovanje.

 

Naglasak manifestacije značajno se i dalje zadržava na djeci i mladima, a veliki dio programa namijenjen je upravo njima; uz đir vrtićkih i školskih maškaranih grupa te Faćendu od malijeh maškara, predviđene su čak tri maškarane zabave za mlade.

 

Velika maškarata dubrovačkih dječjih vrtića na rasporedu je u petak, 21. veljače na karnevalskoj pozornici, dok je popularna Faćenada od malih masakra predviđena za nedjelju, 23. veljače u Gradskoj kavani. Maškarani školski dan održat će se u ponedjeljak, 24. veljače, dok Ultimi padaju u utorak, 25. veljače kada će se u u Gradskoj kavani održati tradicionalna zabava.

 

Dubrovački karnevo uz niz vrijednih partnera organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika. Manifestacija se godinama održavala kao četverodnevna manifestacija, a na 20. obljetnicu prošle godine proširena i obogaćena novim sadržajima. Uspostavljena je i odlična suradnja sa Župskim karnevalom što je doprinijelo značajnijem uključenju vodstva ovog karnevala u osmišljavanje ovogodišnjeg programa Dubrovačkog karnevala. Plod suradnje Dubrovačkog i Župskog karnevala svakako je i zajednički nastup grupe od 50 maškara na Riječkom karnevalu 2020. na poziv Grada Rijeke.

 

Programi Dubrovačkog karnevala 2020., njih više od dvadeset, osim na karnevalskoj pozornici održavat će se u Lazaretima, Klubu mladih Orlando, Kazalištu Marina Držića. Luži, Osnovnoj školi Mokošica, Gradskoj kavani, Hotelu Petka i Culture Clubu Revelin.

 

Partneri Dubrovačko karnevala su: Župski karnevo, Udruga Dart, Galerija Artur, Art radionica Lazareti, Plesni studio Lazareti, Le Petit Festival du Theatre, Dubrovačke ljetne igre, Društvo Naša djeca Dubrovnik, Kazalište Marina Držića, Udruga mladih Orlando, CC Revelin, Gradska kavana Arsenal, Kinematografi Dubrovnik.

lijevo
desno