Otvoreno novouređeno nogometno igralište u Gospinom polju

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković otvorio je danas novi teren s pratećim svlačionicama u Gospinom polju. Završene su tako prve dvije faze uređenja koje je obuhvatilo izradu igrališta s umjetnom travom te novi kontejnerski sklop sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i ostalim potrebnim pomoćnom prostorijama.

 

Vrijednost investicije iznosi 6,7 milijuna kuna, s PDV-om. Gradonačelnik Mato Franković podsjetio je brojne okupljene sportske djelatnike te predstavnike političkog i javnog života da je Grad Dubrovnik donio Strategiju razvoja sporta i sportske infrastrukture od 2018. do 2028. godine na temelju koje je pokrenut značajan investicijski ciklus.

 

„Više od 30 godina prošlo je od posljednjeg znatnog ulaganja u sportsku infrastrukturu Grada Dubrovnika. To mi ne smijemo dopustiti jer ulaganje u sport znači ulaganje u mlade i ulaganje u poticanje izvrsnosti“, poručio je gradonačelnik. Najavio je skori početak radova na III. fazi radova na igralištu koja uključuje izgradnju novog terena do postojećeg igrališta te uređenje tribina i njihovo natkrivanje.

 

Gradonačelnik je ovom prilikom kazao i da je u tekućoj godini planirana rekonstrukcija manjeg nogometnog terena do Sportske dvorane na kojem će se zamijeniti umjetna trava i reflektori. U 2020. godini planirana je i energetska obnova zgrade Sportske dvorane, ali i uređenje tzv. dvorane „Gladijatori“ na mjestu bivše stanice za tehnički pregled.

 

Investicijom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik, a ravnatelj Lukša Klaić u prigodi otvorenja kazao je kako je postavljena trava certificirana od strane Fife, a certifikat jamči da se tu mogu održavati utakmice i s većim stupnjem natjecanja nego što je sad.

 

Na terenu su ujedno izrađeni novi drenažni slojevi s kanalima zbog čega nije bilo poplava proteklog jesenskog perioda; napravljeni su i pojačani zidovi, nova ograda i meka zaštita na betonskim zidovima te umjetna trava s amortizirajućom podlogom. Nogometno igralište dimenzija 113 x 71 metara s terenom za igru površine 101 x 65 metara udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga. Popratne prostorije imaju 430 'kvadrata' u zatvorenom i 60 na otvorenom i sadržavaju 4 svlačionice sa sanitarnim čvorovima, sobe za suce i delegate, wc za posjetitelje, dvoranu za sastanke.

 

Na novouređenom nogometnom igralištu odmah nakon otvorenja trening su održali i mali igrači GOŠK-a.

lijevo
desno