Otvorena manifestacija Uskrs u Primorju 2022.

Otvorenje manifestacije Uskrs u Primorju održano je danas u popodnevnim satima na Lokvi na Gromači, a nazočila mu je zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić. Održana je prigodna prodaja autohtonih domaćih proizvoda, radionica pletenja pomica, maslinovih grančica i penganja jaja u organizaciji Udruge Deša, ali i nastup FA Linđo te Klape Subrenum.

 

Zamjenica Tepšić izrazila je zadovoljstvo što će se, nakon dvije godine u kojima je manifestacija održana samo djelomično zbog pandemije koronavirusa, ove godine održati program koji će zasigurno izazvati pozornost Dubrovčana i njihovih gostiju.

 

„Mene osobno, a vjerujem i svih koji rade na ovom projektu, jako veseli da se u Gornjim selima dubrovačkog zaleđa organizira udruga Agroturizam Gornjih sela koja će sasvim sigurno dati jedan novi zamah razvoju ruralnog turizma“ – naglasila je zamjenica Tepšić i pozvala sve da sudjeluju u programu i zahvalila se uključenima u organizaciju ovogodišnjeg Uskrsa u Primorju.

 

Ovogodišnje izdanje manifestacije “Uskrs u Primorju” obuhvaća brojna događanja koja će oživjeti dubrovačka Gornja sela i obogatiti turističku ponudu grada Dubrovnika. Kroz tri dana raznovrsnih događanja posjetitelji će upoznati mogućnosti aktivnog boravka u prirodi, gastronomsku ponudu lokalnih OPG-ova, prigodnu prodaju autohtonih domaćih proizvoda, živuće, ali gotovo zaboravljene obrte, običaje te seoske igre.

 

U nedjelju, 10. travnja u 15 sati počinju nagradne seoske igre za djecu, žene i muškarce uz pratnju DJ Vjeverice, dok je u 17 sati dodjela nagrada i koncert Matka i Brane.

 

Posebna gurmanska poslastica organizirana je u domaćinstvima Gornjih sela u 9. i 10. travnja, 16. do 18. travnja te 23.i 24. travnja gdje su vrijedni domaćini Seoskog domaćinstva Musladin, Agroturizma Laptalo, Izletišta Koraćevo, Konobe Knez te OPG-a Dubelj pripremili promotivne menije od 200 kuna po osobi. Osim gastronomske ponude, Izletište Koraćevo nudi i aktivnosti kao što su vožnje quadovima i baggyima po promotivnim cijenama, a Agroturizam Laptalo u svojoj ponudi nudi i radionicu penganja jaja. Potrebno je prethodno napraviti rezervaciju.

 

Za sva događanja organiziran je besplatan prijevoz.

lijevo
desno