Održivo gospodarenje otpadom u turističkom sektoru s primjerom dobre prakse u Hiltonovom lancu

 

 

 

 

 

U sklopu projekta „ReDu – provedba programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika“ održano je predavanje „Održivo gospodarenje otpadom u turističkom sektoru s primjerom dobre prakse u Hiltonovom lancu“ na kojemu je predavao direktor hotela Hilton Imperial Dubrovnik Mario Matković.

 

„Bilo je zadovoljstvo biti dijelom ReDu projekta te upoznati građane s dobrom praksom gospodarenja otpadom unutar Hilton brenda s naglaskom na Hilton Imperial Dubrovnik. Vjerujem da smo prikazali da održivo gospodarenje otpadom ne uključuje samo hotel, već i goste, zaposlenike, dobavljače, ali i zajednicu u cjelini. Hilton Imperial Dubrovnik ponaša se odgovorno i svojim djelima želi smanjiti svoj otisak na okoliš. Aktivno radi na smanjenju ispuštanja CO2 u atmosferu, reciklaži otpada, smanjivanju organskog otpada, ali i ulaganjem u zajednicu zajedno sa svojim Blue Energy timom“, naglasio je Matković.

 

Projekt “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupno je vrijedan 1.386.980,00 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna.

 

Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.

 

 

lijevo
desno