Održane radionice "Mali inženjeri" u dubrovačkim školama

Nastavljajući ciklus radionica u dubrovačkim osnovnim školama i dječjim vrtićima, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura organizirali su u tjednu od 4. do 8. ožujka deset radionica tehničke kulture.

 

Učenici osnovnih škola Ivana Gundulića i Lapad s velikim su zanimanjem sudjelovali u radionicama robotike i programiranja bez ekrana te radionici “Mali inženjeri”. 

 

Koristeći tipke na robotima i slažući pločice na Cubetto kontrolnu ploču, usmjeravali su robote da se kreću prema željenim poljima. Kao dodatne izazove, voditelji radionica postavljali su im određene zadatke koje su oni izvršavali. Cilj je bio zadati naredbe da se robot kreće do određene točke izbjegavajući prepreke, što je učilo djecu logičkom razmišljanju i slaganju instrukcija. Na kraju radionica polaznici su dobili uvjerenja o uspješno završenoj radionici robotike i programiranja bez ekrana.

 

Na radionici „Mali inženjeri“ učenici su slagali motorizirane modele od kockica poput ptica, riba, kameleona, trkaćih auta i satelita.

lijevo
desno