Održana obuka članova savjeta mladih

U organizaciji Savjeta mladih Grada Dubrovnika 8. lipnja 2019. održala se obuka članova općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih, predstavnika udruga i zainteresiranih mladih. Obuku provodi Udruga gradova Republike Hrvatske, a namijenjena je članovima županijskih, gradskih i općinskih savjeta mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade, vijećima učenika te zainteresiranoj javnosti.

 

Program Obuke sastojao se od tri modula: "Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave", "Zakon o savjetima mladih" te "Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih". Pri izradi programa obuke nije se uzimala u obzir isključivo teorija i zakonske odredbe, već se željelo osigurati trajnu platformu za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih, kao i brojnih organizacija koje rade s mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama. Obuku su provela dva trenera, Mario Žuliček i Ante Galić, koji posjeduju veliko iskustvo u praksi te su posebno educirani za provođenje svih dijelova obuke. 

 

Suorganizator obuke bio je Savjet mladih Dubrovačko - neretvanske županije, čiji je predsjednik Romano Radonić svoje dugogodišnje iskustvo u radu s mladima podijelo s nazočnima.