Objavljen Javni poziv za potpore ženama poduzetnicama

Grad Dubrovnik raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama, a koji obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu (50% i više), a koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva.

 

Poslovne aktivnosti za koje se Programom dodjele potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama na području Grada Dubrovnika (Službeni glasnik broj 3/19) odobravaju sredstva podijeljene su u dvije kategorije. Prva obuhvaća inicijalne troškove opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana, konzultantske usluge, izradu web stranice i sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, dok su drugom kategorijom obuhvaćene inovacije uvedene u poslovne postupke.

 

Jedna poduzetnica odnosno podnositeljica zahtjeva može podnijeti samo jednu prijavu za jednu ili više namjena iz članka 6. Programa, s tim da pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše do 10.000,00 kuna. Intenzitet potpore je do 100% prihvatljivih troškova, do razine maksimalnog iznosa.

 

Rok za prijavu na ovaj javni poziv počinje danom objave Javnog poziva na službenoj stranici Grada Dubrovnika i traje ukupno 20 (dvadeset) dana s tim da se prijave primaju zaključno do 12:00 sati posljednjeg dana trajanja javnog poziva na pisarnicu Grada Dubrovnika.

 

Uvjeti i propozicije ovog Javnog poziva, informacije o načinu prijave, potrebnoj dokumentaciji kao i sve ostale pojedinosti dostupne su u tekstu Poziva odnosno uz objavu istog na stranicama Grada Dubrovnika (Natječaji) te na stranici nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more.

 

Sredstva za provedbu ovog javnog poziva osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika za 2019. godinu, u Upravnom odjelu za turizam, gospodarstvo i more u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna.