Novi prostor za udruge mladih pod okriljem Centra za mlade u Luci Dubrovnik

Na sastanku gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića s predsjednikom uprave Luke Dubrovnik Željkom Ragužem dogovoren je zakup poslovnog prostora u Luci Dubrovnik za potrebe udruga mladih koje djeluju pod okriljem Centra za mlade Grada Dubrovnika.

Centar za mlade trenutno djeluje u prostoru bivšeg hotela Stadion na Gradskom bazenu u Gružu, koji uskoro kreće u obnovu pa je bilo potrebno pronaći nove prostore za djelovanje udruga mladih. Radi se o prostoru površine 474 m2 u izuzetno dobrom stanju, koji se nalazi iznad autobusnog kolodvora. Uređenju prostora pristupit će se odmah, a moći će se koristiti od 1. svibnja ove godine.

Sastanku je bio nazočan pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je objasnio punu opravdanost djelovanja Centra za mlade. U prvoj je godini djelovanja Centra održano čak 6 velikih predavanja i 84 različite radionice. Pod okriljem Centra djeluju Udruga mladih "Maro i Baro", Udruga "Bonsai", UR institut, Udruga "Luža", Društvo Naša djeca, Centar za karijere mladih i ESN (Erasmus Student Network). Centar za mlade je zapravo krovna organizacija, Informadur prvi stup osnovan 2014. godine, dok je psihološko savjetovalište za mlade proradilo prošle godine u prostorima Centra. Pored dosad etabliranih programa udruga, u novom prostoru svoje će mjesto naći i udruge tehničke kulture koje godinama nemaju prostor ili djeluju u neodgovarajućim uvjetima, kao što su Futura, STEM garaža, RC Modeli i Foto klub Marin Getaldić.

Centar za mlade bit će i sjedište Savjeta mladih Grada Dubrovnika.