NASTAVAK ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU Kreće rekonstrukcija prostora Veslačkog kluba Neptun

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji prostora Veslačkog kluba Neptun na Orsanu potpisan je danas uz nazočnost gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića.

 

Predsjednik Veslačkog kluba Neptun Marko Potrebica potpisao je ugovor s izvođačem Texo Molior d.o.o. i direktorom Antonijom Deranjom. Ugovor za izvođenje radova vrijedan je 793.381,44 eura bez PDV-a, odnosno 991.726,80 eura s PDV-om, a planirani rok završetka izvođenja radova je unutar 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

 

''Danas je povijesni dan za Veslački klub Neptun, danas nakon 50 godina krećemo s ispunjavanjem sna svih Neptunašica i Neptunaša'', poručio je predsjednik kluba Potrebica.

 

U ovoj prigodi gradonačelnik Franković se osvrnuo na ulaganja Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. 

 

''Ključni dokument koji je Grad Dubrovnik napravio je Strategija razvoja sporta i desetogodišnji plan koji smo tada izglasali i usvojili. Mi se njega u potpunosti držimo. Ulaganja u dubrovački sport, bilo putem Dubrovačkog saveza športova ili direktno od strane Grada Dubrovnika, su nikad veća u posljednjih 20 i više godina. Brojnu sportsku infrastrukturu smo u posljednjih šest godina napravili, počevši od judo dvorane u Mokošici do nogometnog terena u Gospinom polju, sportske dvorane OŠ Montovjerna, obnove sportske dvorane u OŠ Lapad i OŠ Centar. Svim tim dvoranama se koriste i dubrovački sportski klubovi u terminima izvan školskih aktivnosti. Uz ovu značajnu investiciji kojoj danas svjedočimo, Grad Dubrovnik je značajnim sredstvima prije nekoliko godina sufinancirao izgradnju hangara Jedriličarskog kluba Orsan. Izgrađena je dvorana za borilačke sportove Gospinom polju, a osigurali smo i sredstva za novi nogometni teren koji će služiti za U12 natjecanja te pored njega i teren koji će služiti za košarku i badminton'', istaknuo je dubrovački gradonačelnik.

 

Ujedno su osigurana sva potrebna sredstva za izgradnju prvog boćarskog doma Đuro Miletić, za što će se uskoro raspisati natječaj. Pripremljena je cjelokupna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola za multifunkcionalnu sportsku dvoranu u Gospinom polju. Ne manje bitna je i energetska obnova postojeće sportske dvorane. Projekt vrijedan 25 milijuna kuna, koji osim izrade nove fasade te novih otvora i zatvora, obuhvaća i klimatizaciju cijele sportske dvorane, prijavljen je na natječaj za sufinanciranje. Dosta toga je spremno za financiranje ili sufinanciranje iz europskih sredstava, poput građevinske dozvole za natkrivenu tenisku dvoranu u Lapadu i građevinske dozvole za sportsku dvoranu Orašac.  

                             

''Danas smo se prijavili i na novi natječaj koji je raspisalo resorno Ministarstvo vezano za sufinanciranje izgradnje sportske infrastrukture. Prijavili smo atletsku stazu jer znamo da je postojeća nedostatna. Izradili smo rješenje potpuno nove atletske staze na istoj lokaciji stadiona u Lapadu gdje ćemo riješiti i pitanje oborinske odvodnje'', najavio je ujedno gradonačelnik Franković.

 

Radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora Veslačkog kluba Neptun označavaju nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu. U proračunu Grada Dubrovnika za 2024. izdvojena su dodatna sredstva za javne potrebe u sportu koja su veća za 48,70 posto u odnosu na prethodnu godinu.

lijevo
desno