Mokošici 200 novih parkirališnih mjesta do svibnja

Kvaliteta života

Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u prometnu infrastrukturu najvećeg prigradskog naselja. Gradonačelnik Mato Franković danas je sa suradnicima obišao radove na tri aktivna gradilišta u Novoj Mokošici, gdje je u tijeku gradnja ukupno 200 novih parkirališnih mjesta. Nova mjesta za vozila preduvjet su za strože sankcije prometnih prekršaja, najavio je ovom prilikom gradonačelnik Franković.

 

-  Očekivani rok završetka radova je svibanj ove godine, vjerujem da će nakon toga našim sugrađanima biti lakše pronaći mjesto. S ovim projektima nismo završili ulaganje u parkirališna mjesta u Mokošici, odmah po završetku radova nastavljamo i dalje, u planu je gradnja novih dvjestotinjak mjesta – izjavio je gradonačelnik.

 

Prvo parkiralište je kapaciteta 72 mjesta, a smješteno je južno od zgrada HRVI, odnosno sjeverno od OŠ Mokošica. Ovaj projekt obuhvaća i rekonstrukciju „T“ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza.

 

- Kroz budući projekt nadogradnje škole, u planu je pješačko povezivanje ovog parkirališta s OŠ Mokošica, kako bi se dodatno rasteretila ionako preopterećena Ulica Bartola Kašića. Dozvolu za gradnju ceste Tamarić očekujemo kroz mjesec i pol, ova cesta je ključna za funkcioniranje Ulice Bartola Kašića, ali i cijele Mokošice. Puno toga nedostaje, ali puno se i radi. – rekao je gradonačelnik govoreći o gradskim projektima u Mokošici.

 

Radovi na drugom parkiralištu u Ulici Marina Kneževića započeli su u listopadu, a ukupno će raspolagati sa 59 parkirališnih mjesta. U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, krajem studenog započeli su i radovi na projektu 66 potpuno novih parkirališnih mjesta na dijelu između ulica Marina Kneževića i Između dolaca.

 

Ukupna vrijednost investicija u javna parkirališta Mokošice prelazi 10 milijuna kuna. U sklopu ulaganja u prometnu infrastrukturu u najvećem prigradskom naselju, dodatnih 1.1 milijun kuna osigurano je u ovogodišnjem Proračunu za spojnu cestu Tamarić, a u Ulici Bartola Kašića predviđena je garaža s 206 parkirališnih mjesta za koju je izrađeno idejno rješenje.

lijevo
desno