Ministrica Tramišak obišla Studentski dom

Pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika Zrinka Raguž nazočila je danas obilasku Kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku koji je posjetila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

 

U obilasku objekta u ulozi domaćina sudjelovali su rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica.

 

Posjetimo, projekt izgradnje studentskog doma vrijedan je 201 milijun kuna od kojih bespovratna sredstva iznose 151 milijun kuna. Većina financijskih sredstava osigurana je kroz Poziv MRRFEU Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. U izgradnji objekta koji će uvelike doprinijeti transformaciji Dubrovnika u studentski grad Grad Dubrovnik sudjelovao je sufinanciranjem u iznosu od 30 milijuna kuna.

 

Rektor Burum i ravnatelj Potrebica zahvalili su Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije na praćenju i podršci tijekom ugovaranja i izgradnje Studentskog doma. 

 

Ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo novosagrađenim objektom i poručila kako vjeruje da će novi studentski dom postati centar studentskog života i učiniti Dubrovnik još vidljivijim na karti sveučilišta. –„Mogu reći da je ovaj Studentski dom zaista jedan od impresivnijih objekata koji je zasigurno podigao kvalitetu studentskih domova u Republici Hrvatskoj i nametnuo novi standard“, rekla je ministrica Tramišak.

 

Grad Dubrovnik značajnu pažnju posvećuje upravo privlačenju bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju kroz fondove Europske unije, a ista se koriste za kapitalne i infrastrukturne projekte, projekte u obrazovanju, obnovu baštine te podizanje kvalitete života građana. U nepune tri i pol godine putem nadležnog upravnog odjela Grad je osigurao preko milijardu kuna bespovratnih sredstava iz europskih i nacionalnih izvora.

lijevo
desno