Linija 2B od ponedjeljka spaja PŠ Montovjerna i OŠ Lapad, osim učenicima dostupna je i građanima

Grad ZA djecu
Grad ZA učenike i studente

Paralelno s početkom radova na izgradnji osnovne škole Montovjerna, a sukladno ranijim najavama, Grad Dubrovnik, javni prijevoznik Libertas i OŠ Lapad organizirali su prijevoz učenika do te matične škole.

 

Naime, tijekom izvođenja 50 milijuna kuna vrijednih radova rekonstrukcije – dogradnje  i nadogradnje škole Montovjerna, nastava će se odvijati u osnovnoj  školi Lapad.  Za to vrijeme, a počevši od ponedjeljka, 14. siječnja na relaciji između početne stanice u Gospinom polju do OŠ Lapad i obratno prometovat će novouvedena linija 2B.

 

Prvenstveni cilj uvođenja ove linije jest olakšavanje dolaska djece na nastavu u OŠ Lapad, stoga će se učenicima „Montovjerne“, koji će liniju 2B koristiti za školski prijevoz, osigurati besplatan pokaz, ali će linija biti dostupna i ostalim građanima po redovnim uvjetima.

 

Početna stanica u polasku linije je u Gospinom polju od kuda prometuje prema gorici sv. Vlaha, preko Ulice Iva Vojnovića, spušta se niz Ulicu Od svetog Mihajla i penje uz Batalu, dok je stanica ispod OŠ Lapad posljednja iskrcajna stanica. Ujedno, ona je i prva stanica pri povratku prema Gospinom polju.

 

Linija 2B vozi do kraja školske godine samo radnim danom u vremenu odvijanja školske nastave, a prometovat će prema sljedećem rasporedu (ispod). Grafički prikaz kretanja linije u oba smjera s ucrtanim stanicama nalazi se u privitku.

 

 

Autobus

 

Relacija:

1

2

Dani prometovanja

G. polje - Škola

7:20

7:25

Pon,Uto,Sri,Čet,Pet

Škola - G.polje

11:45

-

Pon,Uto,Čet,Pet

Škola - G.polje

12:35

-

Sri

 

 

 

 

G. polje - Škola

13:20

-

Pon,Uto,Sri,Čet,Pet

Škola - G.polje

17:45

-

Pon,Uto,Čet,Pet

Škola - G.polje

18:35

-

Sri

 

 

 

 

lijevo
desno