Izgradnja Centra za starije osobe ispod Opće bolnice: Nakon javne nabave za izvođenje radova pokrenuta nabava za Voditelja projekta gradnje i stručni nadzor

Nakon što je krajem veljače pokrenut postupak javne nabave za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik - Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik, Grad Dubrovnik objavio je i postupke javne nabave za Voditelja projekta gradnje, za stručni nadzor i za koordinatora zaštite na radu

 

Centar za starije osobe Dubrovnik ispod Opće bolnice ključni je kapitalni projekt u društvenoj infrastrukturi čijom će se izgradnjom dubrovačkim umirovljenicima pružiti standard koji im je godinama nedostajao. Uz dom u Gružu ovo je, nakon 50 godina, drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava.

 

Uz jednokrevetne i dvokrevetne sobe, Centar će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorijama. Osim smještaja za 205 korisnika i dnevni boravak za 75 korisnika, Dom će pružati i različite usluge za vanjske korisnike poput fizikalne terapije, dostave hrane, pomoći u kući za slabije pokretne, a kojima je svrha omogućiti što duži ostanak starije osobe u svome domu.

 

Procijenjena vrijednost javne nabave za radove izgradnje Centra za starije iznosi 13.687.917,96 eura (bez PDV-a) a Grad Dubrovnik već je ranije, podsjetimo, osigurao 6.138.045,24 eura bespovratnih sredstava u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Preostala sredstva do iznosa maksimalnih prihvatljivih troškova projekta (12.014.045,24 eura) osigurat će se kreditnim zaduženjem u iznosu od 5.876.000,00 eura, što je potvrdilo Gradsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici. Sveukupna investicija izgradnje Centra s opremanjem iznosi 21.113.808,20 eura (uključujući PDV).

 

Rok za dostavu ponuda za izgradnju centra ističe 12. travnja, dok je rok za dostavu ponuda za Voditelja projekta gradnje, stručni nadzor i koordinatora zaštite na radu 15. travnja. Po završetku postupka javne nabave, početak radova očekuje se u lipnju ove godine.