Iz Dubrovnika u Dubrovačko primorje, Župu i Konavle bez e-Propusnica

koronavirus

Na temelju prijedloga zaprimljenih od strane županijskih stožera, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta za više županija, uključujući i Dubrovačko-neretvansku županiju.

 

Naime, Odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije od 20. travnja Dubrovačko-neretvanska županija je u smislu navedene Odluke podijeljena u tri područja: na šire dubrovačko područje, područje poluotoka Pelješca s otocima i na područje Doline Neretve.

 

Najveća promjena koju ovakva podjela donosi je u tome što će e-Propusnice biti potrebne samo za putovanje iz jednog područja u drugo ili za putovanje u druge županije.

 

Šire dubrovačko područje uz Grad Dubrovnik čine Općina Dubrovačko-primorje, Općina Župa Dubrovačka i Općina Konavle. Područje poluotoka Pelješca i otoka čine pelješke općine te otoci Mljet, Korčula i Lastovo, dok područje Doline Neretve čine gradovi i općine, sastavnice Županije, s područja Neretve.

 

Odluka je stupila na snagu danom donošenja.