I u 2021. dodjeljuju se potpore za zapošljavanje pripravnika

Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika raspisao je natječaj za dodjelu potpora za zapošljavanje pripravnika na području Grada Dubrovnika u 2021. godini.

 

Visina pojedinačne mjesečne potpore po pripravniku iznosi 2.800 kuna, a isplaćuje se tijekom jednogodišnjeg pripravničkog staža pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju registriranu gospodarsku djelatnost na području Grada Dubrovnika, osim javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je Grad osnivač, odnosno u slučaju društava jedini ili jedan od osnivača.

 

Potpore za zapošljavanje mogu se odobriti samo nezaposlenim osobama koje imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika, u dobi do 30 godina, bez ostvarenog radnog staža u struci, sa završenom srednjom stručnom spremom, odnosno stečenim stručnim nazivom prvostupnika ili magistra struke ili drugim nazivom stečenog stupnja obrazovanja sukladno posebnim propisima. Potpora se može odobriti samo za osobe prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Dubrovnik,  za zanimanja  koja nemaju karakter deficitarnih zanimanja.

 

Svi ostali uvjeti, kriteriji i način podnošenja prijava i dodjele potpora, prava i obveze pripravnika i korisnika potpora za zapošljavanje sadržani su u tekstu natječaja, kao i sva potrebna dokumentacija.

 

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora za zapošljavanje pripravnika u tekućoj godini iznose 470.000 kuna, a natječaj je otvoren do iskorištenja planiranih sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

 

NATJEČAJ I DOKUMENTACIJA