Gruška placa počinje s radom u ponedjeljak, prodavači se moraju unaprijed javiti Sanitatu

koronavirus

Gradonačelnik Mato Franković održao je danas sastanak s direktorom tvrtke Sanitat Dubrovnik Tomislavom Tabakom, a kojom prilikom je dogovoreno otvaranje place u Gružu za ponedjeljak, 27. travnja.

 

Direktor Tabak izvijestio je gradonačelnika Frankovića kako je Sanitat osigurao sve potrebne uvjete i poduzeo mjere kako bi se trgovina na placi odvijala na siguran način i bez ugroze za zdravlje, a sukladno uvjetima propisanim Odlukom o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19.

 

Kako bi se osigurao siguran rad i pridržavanje sigurnosnih mjera gruška placa će u ovom periodu biti ograđena, a smanjit će se i broj banaka. Na zelenoj placi bit će dostupno 10 banaka te još osam banaka za prodaju ribarnici u sklopu place. Radno vrijeme određeno je od 8 do 13 sati, svakim danom osim nedjelje.

 

Nužno je da se svi kupci i prodavači pridržavaju sigurnosnih mjera, a to uključuje preporučeno nošenje zaštitnih maski i rukavica uz obaveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska na placu. Kupci su se dužni pridržavati i obaveznog razmaka od dva metra od drugih osoba. Kako bi se smanjio doticaj velikog broja ljudi s artiklima koji se prodaju iz Sanitata napominju i kako će isključivo prodavači imati doticaj s proizvodima.

 

Prodaja na placi i peskariji bit će omogućena samo uz prethodnu najavu i to dan ranije, a ukoliko bude više zainteresiranih komisija će ih rasporediti po danima u tjednu. Iz Sanitata stoga pozivaju zainteresirane prodavače da se za dolazak najave dan ranije voditelju Službe dubrovačkih tržnica Nevenu Kacigi na broj telefona 091 4288 642.

lijevo
desno